Genç Memur-Sen, darbe girişimini kınadı

Genç Memur-Sen, darbe girişimini kınadı

Tek yürek oldular.

Genç Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği ve İzmir Gençlik Merkezleri ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasıyla 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı. Gençler, ülkenin bütünlüğü için hiçbir siyasal ideoloji gözetmeksizin herkese birlik çağrısı yaptı.

Genç Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği ve İzmir Gençlik Merkezleri düzenledikleri basın açıklamasıyla Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini kınadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen gençler, aydınlık geleceği karartmaya yönelik her türlü girişime karşı Çanakkale ruhuyla göğüslerini siper etmeye hazır olduklarını açıklayarak, ülkenin bütünlüğü için hiçbir ideoloji gözetmeksizin birlik mesajları verdi.

HER ZAMANKİNDEN DAHA TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Genç Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Mucip Uludağ tarafından okunan basın açıklamasında, zorbalara ve vatan hainlerine karşı kanlarının son damlasına kadar mücadeleye geçmişte olduğu gibi bugün de hazır olduklarını belirten Uludağ, “Aydınlık geleceğimizi karartmaya çalışan bu ihanet şebekesi karşısında dimdik ayakta olduğumuzu, Çanakkale ruhuyla göğsümüzü her zaman siper edeceğimizi buradan haykırmak istiyoruz. Bizler şanlı milletimizin neferleri olarak zira tarihe altın harflerle adlarını yazdırmış kahramanlarımızın bir elinde kalem, bir elinde kılıçla tarih yazdıklarını biliyoruz bizlerde bu güç ve inançla 27 günden bu yana gece gündüz demeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar meydanlarda vatan için nöbetteyiz. 240 şehidimiz ve çok sayıdaki gazilerimizin kanları özgürlüğümüzün nişanesi olarak ilelebet, al bayrağımızla dalgalanacaktır. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Her zamankinden daha teyakkuz halindeyiz” dedi.

ŞİMDİ BİR OLMA ZAMANIDIR

Darbecilerin farklı planlarla yeniden harekete geçmelerini önlemek, darbe algısını tarihe gömmek adına gerekli yasal adımları hayata geçirerek teyakkuz halinde olunması gerektiğini dile getiren Uludağ, “Hangi görüş ve anlayıştan olursak olalım ülkemizin bekası için birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmalı ve birbirimize kenetlenmeliyiz. Şimdi bir olma zamanıdır. Su uyusa da düşman hala uyumamaktadır. Tehlike ne sadece askeriye ve ne de yargı ile sınırlıdır. Yıllardır bu terör örgütünün üniversiteler ve askeri liseler başta olmak üzere tüm devlet kurumlarımızda örgütlendiğini biliyoruz. Ülkemiz menfaatleri doğrultusunda gerekli tedbirler derhal alınmalı, tüm halkımız uyanık olmalıdır. Aksi halde yeni kumpaslarla karşılaşmamızın şaşılacak bir tarafı olmayacaktır. Bizler demokratik düzenin en temel unsuru olan demokrasiye olan inancından taviz vermeyen gençler olarak temsil ettiğimiz kurumlar adına ortaya konan bu antidemokratik darbe girişimini esefle ve şiddetle kınıyor, her şart ve koşulda Cumhurbaşkanımızın ve milli iradenin yanında olacağımızı bu bildiri ile kamuoyuna deklare ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DARBECİLERİN İZLERİNİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Uludağ, sözlerinin devamında kentte bazı meydanlara verilen darbeci isimlerinin acilen sökülmesini talep ederek, “Milli iradeye karşı darbecilerin yaptıklarının ihanet ve suç olduğunu hepimiz bilmekteyiz ancak darbe suçlularının isimlerinin halen caddelerimizde ve okullarımızda olduğunu da unutmamalıyız. Çağdaş, sosyal ve demokrat bir şehir olan İzmir’imizde darbeci isimlerin varlığının artık bizlere yakışmadığını buradan ifade ederek meydan isimlerinin bulundukları yerlerden sökülmesini ve acilen kurumlarımız ile belediye meclislerimizin kararlarıyla isimlerinin değiştirilmesini talep etmekteyiz. Burada gençler olarak toplu bir şekilde sesimizi yükseltiyoruz. Darbecilere geçit vermiyoruz ve artık darbecilerin izlerini görmek istemiyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.