Genç sanatçılar ödüllendirildi

Genç sanatçılar ödüllendirildi

Genç Sanat 9. Güncel Sanat Proje Yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı, İzmir Kültür Sanat Fabrikası içinde yer alan İzmir Resim ve Heykel Müzesi geçici sergi salonunda gerçekleştirildi.

Bakanlığa bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından, güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek, yeni sanatsal yaklaşımların görünürlüğünü artırarak ilgililerle buluşmasını sağlamak amacıyla, bu yıl Âşık Veysel’in vefatının 50’ıncı yılı dolayısıyla “Uzun İnce Bir Yoldayım” temasıyla gerçekleştirilen yarışma sonucu seçilen 30 eserden oluşan sergi, 28 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Halk şiirinin ve âşıklık geleneğinin 20. yüzyıldaki en önemli temsilcilerinden Âşık Veysel’in dizesini konu alan yarışma; ozanın ifade gücünün, genç sanatçıların işlerine olan tesirini gözler önüne sermeyi amaçlamaktadır.

Yarışmada eser sahiplerine toplam 250 bin lira para ödülü verilmiş olup, Başarı Ödülü’ne layık görülen 5 kişiye ayrı ayrı 24 bin lira, Mansiyon Ödülü’ne layık görülen 5 kişiye ayrı ayrı 12 bin lira ve eserleri sergilemeye layık görülen 20 kişiye de yine ayrı ayrı 3 bin beş yüz lira ödül takdim edildi.

1698498000-gen-sanat-1.jpeg

Genç Sanat 9. Güncel Sanat Proje Yarışması’nın seçici kurulunda ise, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Bölümü’nden Doç. Dr. Memduha Candan Güngör, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Prof. Tansel Türkdoğan, Arkas Sanat Müdürü Müjde Odabaşıoğlu Unustası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi olarak Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Özkan yer aldı.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN SANATÇILAR

Yarışmada Başarı Ödülü’ne Ezgi Ertürk, Sena Soykök, O. Batuhan Türker, Mustafa Mutlu ve Sena Kutluca; Mansiyon Ödülü’ne de Gülşah Akdemir, Meltem Begiç, Cansu Kul, İrem Yüksekbilgili ve Semih Tokkuzun layık görüldü.

1698498003-gen-sanat-6.jpeg

Eserleri sergilemeye değer bulunan sanatçılar ise Zehra Nur Ilğaz, Edanur Sabuncu, Hasret Şahin, Ferit Cihat Sertkaya, Özgün Şahin, İlhak Altıparmak, Delfin Demirgüreş, Melis Aydoğmuş, Kevser Yılmaz, Ekrem Coşkun, Nurdan Unus, Metin Katırcılar, Uğur Tay, Halil İbrahim Çakmak, Mustafa Yılmaz, Ayşenur Sarı, Zülkif Esin, Oğuzhan Ulutaş, Erdoğan Paksoy ve İlayda İrem Baratan oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.