Genç satranç oyuncuları Balçova'da mücadele etti

Genç satranç oyuncuları Balçova'da mücadele etti

Balçova’da düzenlenen 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası’na katılan 200 sporcu kıyasıya mücadele etti. Turnuvada dereceye giren yarışmacılara girenlere ödüllerini Başkan Mehmet Ali Çalkaya ve meclis üyeleri verdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Balçova Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Balçova İlçe Temsilciliği tarafından bu yıl düzenlenmeye başlanan Balçova 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası tamamlandı. Hafta sonunda Balçova Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve İzmir, Aydın, Çanakkale, Manisa, Balıkesir, Denizli illerinden toplam 200 yarışmacının katıldığı turnuva büyük bir mücadeleye sahne oldu. 6-15 yaş arasında çocukların 4 farklı kategoride yarıştığı turnuva sonunda dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaların yanı sıra bisiklet, satranç saati, satranç takımı hediye edildi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren yarışmacılara meclis üyeleri ve Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Mustafa Ulusoy ile birlikte ödüllerini ve madalyalarını veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, turnuvaya çocuklarını getiren ailelere yaptığı konuşmada “Ülkemizin değerleri, kazanımları üzerine içerden ve dışardan çok büyük oyunlar oynanıyor. Biz bu oyunları bertaraf edemedik. Ama çocuklarımız satranç oynayarak, doğru düşünmeyi, analiz ve hamle yapmayı öğrenecek. Onlar, ülkemizin üzerine oynan oyunları bozarak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak. Biz onlara sonuna kadar destek vereceğiz, sizlere de çocuklarınızı bu turnuvaya getirdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLER

Süper Minikler  (2009-2010 DOĞUMLULAR)

  1. KUZEY GÜLERYÜZ

  2. ÖMER ŞARBAK  

  3. MERT CAN SEVİĞ

Minikler (2007-2008 DOĞUMLULAR)

  1. MERT ÖNDER  

  2. SARP EREL

  3. MUSTAFA KADİR UÇAR

Yıldızlar (2005-2006 DOĞUMLULAR)

  1. CEYLİN TİKVEŞLİ

  2. DEFNE ELÇİ

  3. NEVZAT KAYGUSUZ

Gençler (2001-2004 DOĞUMLULAR)

  1. CAN HAKTAN UNAT

  2. DEMİR KİRACIOĞLU

  3. BATUHAN ÖZÇAKICI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.