Genç solistlere dünyanın kapısı açılacak

Genç solistlere dünyanın kapısı açılacak

Ulusal Genç Solist Yarışmasının on beşincisi 3-9 Şubat 2023 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştiriliyor.

Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliği ile düzenlenen yarışmanın temel amacı ülkemizin zor koşullarında yetişen genç sanatçıların, ülkemiz ve kentimiz sanatseverlerine tanıtılmasının yanı sıra sanatçıların emekleri sonucunda fazlasıyla hak ettikleri yeni olanaklara kavuşmalarına aracılık etmek ve daha da ileri düzeylere ulaşmalarına destek olmak. 15. Ulusal Genç Solist Yarışması Seçkin jüri üyelerinin yer aldığı, üst düzeyde rekabetçi ve zor olan opera dünyasında yaşamlarını sürdürecek olan sanatçılara ilham vermeye ve onları teşvik etmeye devam ediyor.

15-ulusal-genc-solist-yarismasi-finalleri-basliyor-foto-6.jpg

ULUSAL GENÇ SOLİST YARIŞMASI 15 YAŞINDA

Kurumsallaşma yolunda büyük mesafe alan yarışmanın Türkiye'nin her noktasından gelen opera sanatçılarını onbeşinci kez konuk edecek. Birçok yarışmadan farklı olarak İzmir’in yanı sıra, İstanbul, Ankara, Afyon, Eskişehir, Mersin, Zonguldak illerinden gelen genç sanatçıların konaklama ve çalışmalarına eşlik edecek piyanist gereksinimleri kendilerine karşılıksız olarak sunuluyor.

Birbirlerinden değerli yarışmacılar Genç Profesyonel ve Üniversite Kategorisi olmak üzere iki grupta yarışacaklar. Yarışmanın ilk elemeleri 03-04-05 Şubat 2023 günleri arasında İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde yapılacak. Yarı finale kalan yarışmacılar; 06 Şubat 2023 tarihinde İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Sahne’de halka açık olarak yapılacak yarışmada final için mücadele edecekler. Üniversite Kategorisi Finali 08 Şubat 2023 günü Saat:19:00 da İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde ve Genç Profesyonel Kategorisi Finali ise 09 Şubat 2023 günü saat 20:00’ de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki Büyük Sahne’de gerçekleştirilecek. Her iki finale de girişler halka açık ve ücretsiz olacak.

Dereceye giren yarışmacılar 1. cilik, 2. cilik, 3.cülük ve Aydın Ailesi tarafından finanse edilen, İzmir Devlet Opera ve Balesi Kurucu Müdürü ve değerli rejisör, eğitmen Necdet Aydın’ın adını taşıyan Sahne Yorumu ödüllerinin yanı sıra jürinin uygun gördüğü yurt dışı ödüllerini de alacaklar.

Bu yıl yarışmamızı, yarışmamızın kuruluşunda büyük katkıları bulunan ve ilk 8 yıl Jüri Başkanı olarak görev yapan, Türkiyedeki eğitimcilik yıllarında pek çok değerli öğrenci yetiştiren, genç Opera sanatçılarımıza yurt dışında kariyer yolunda kılavuzluk eden Amerikalı Soprano Jeanette Thompson onuruna gerçekleştirecek ve O’nun adına da bir özel ödül verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.