Genç tasarımcılar yarışıyor

Genç tasarımcılar yarışıyor

Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Teması “Prestij” olarak belirlenen Uluslararası Yarışma’nın sonucu fuarın açılış günü olan 24 Nisan’da belirlenecek.

Ayakkabı ile çanta sektörünün dev buluşması Shoexpo – 43. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de bu yıl 43. kez düzenlenecek. Sektördeki en yeni ayakkabı ve çanta modelleri ile tasarımları sunacak olan Shoexpo’da, yerli ve yabancı satın alımcılar üreticilerle bir araya gelme fırsatı bulacak. 

Prestij için yarışacaklar 
 

Fuar kapsamında sektöre yeni tasarımcılar kazandırmayı, özgün tasarımları ortaya çıkarmayı ve teşvik etmeyi hedefleyen İZFAŞ tarafından düzenlenen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda 26 Mart’ta başvurular sona erdi. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’na bu yıl 117 tasarım başvurdu. Düzenlendiği ilk yılında “Ege Rüyası”, ikinci yılında ise “Transform(Dönüşüm) ” temasıyla tasarımcılarla buluşan yarışmada katılımcılar bu kez “Prestij” için tasarladı. 

Jüri tasarımları inceledi 
 

Tasarımcı Ahmet Baytar, Vınıccı Ayakkabı Marka Kurucusu Bircan Aykut, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Bulgun, Ayakkabı Tasarımcısı Gökhan Talay, Bay Haldun sahibi Yaşar Haldun Güzel, Marka Kurucusu Neslihan Canpolat, Moda Tasarımcısı Niyazi Erdoğan, DEÜ GSF Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Aksesuar Tasarımı Anasanat Dalı Yrd. Doç. Öznur Enes, Lif Sanatçısı, Tasarımcı, Yazar Suhandan Özay Demirkan ve Trendyol Ayakkabı Satınalma Yöneticisi Şeyma Bilge’nin yer aldığı jüri; ön elemede finalistleri belirledi. Kadın ayakkabı kategorisinde 10, erkek ayakkabı kategorisinde ise 7 tasarım finale kaldı. 

24 Nisan kazanan açıklanacak 
 

Kadın kategorisinde sektörle ilgili çeşitli üniversite, lise ve kurslardan Bektaş Şahin, Çilem Akyıldız, Dilan İlarslan, İpek Kantar, Kerem Yüksel, Mine Sağver Haşimbegoviç, Raheleh Seyedsaleki, Serkan Baltekin, Sümeyye Erkan, Türkçen Gökyüzü Gömleksiz; erkek kategorisinde ise Alparslan Şendağlı, Ayça Malçok, Cihan Gözel, Fatma Zehra Ermez, Rafi Batuhan Ergün, Tolga Fırat ile Türkçen Gökyüzü Gömleksiz finale kaldı. Tasarımcılar, tasarladıkları ayakkabıları hazırlayacak. Shoexpo’nun açılış günü 24 Nisan’da, birinciler belli olacak. Tasarım Yarışması sonrasında birinci olan tasarım 10 bin lira ödül kazanacak. İkinci olan ayakkabıya 7 bin 500 lira, üçüncü tasarım da 5 bin lira ödül almaya hak kazanacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.