Genç Yağmur, iklim kriziyle mücadele ediyor!

Genç Yağmur, iklim kriziyle mücadele ediyor!

İzmir Güzelbahçe MEV Koleji Fen Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Yağmur Önel, iklim değişikliği ve bu değişikliğin olumsuz etkilerini anlamak, bu etkilerin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılması gerekenler için harekete geçiyor!

Küresel iklim krizinin etkilerini fazlasıyla hissettiğimiz son yıllarda çevre hareketlerine duyarlı çevreci gençlerden biri olan İzmir Güzelbahçe MEV Koleji Fen Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Yağmur Önel, spor ve sanat alanında geçmişte elde ettiği başarıların yanında özellikle pandemi sürecinde iklim değişikliği ve bu değişikliğin olumsuz etkilerini anlamak, bu etkilerin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılması gerekenler için harekete geçmek için iklim krizi konusuna yoğunlaştı.

Okul dergisi Tümevarım’da üstlendiği editörlük görevinin yanında birçok platform ile dergi ve gazetelerde iklim krizi hakkında yazıları yayınlanmaya başlayan Yağmur Önel, aynı zamanda Permatürk Vakfı Gençlik Takımı koordinatörlüğünde devam eden kitap kulübü toplantılarında aktif olarak görev alıyor.

5c00e199-fc83-4e9c-bec3-2a7f593834fb.jpg

Üniversite eğitimine, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacına yönelik bir alanda devam etmek isteyen Yağmur Önel, kendi yaşantısını karbon ayak izini azaltacak şekilde yeniden düzenlemeye gayret ederek, bir taraftan üniversite sınavına hazırlanıyor diğer taraftan öğrendikleri kapsamında ulaşabildiği insanlarda çevre bilincini geliştirmeye gayret gösteriyor.

Değişim için zaman kalmadığına ve herkesin yarını beklemeden kendi değişimini yapması gerektiğinin önemine vurgu yapan Yağmur Önel, yasamak için ikinci bir dünyamızın olmadığını ve kirlettiğimiz dünyayı temizlemenin insanlığın en öncelikli görevi olduğunu belirtti.

1b4d134c-7b19-4867-aafa-95acff11ed8d.jpg

İklim krizinin etkileri ve alınması gereken önlemler ile ilgili olarak ulusal ve uluslararası çalışmalara katılan Yağmur Önel’in çalışmalarına ve yazılarına www.yagmuronel.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.