Genç Yapımcıdan Lösemi Hastası Çocuklara Anlamlı Jest

Genç Yapımcıdan Lösemi Hastası Çocuklara Anlamlı Jest

Genç olmasına rağmen birçok alanda imzası olan İhsan Taş'tan anlamlı jest.

Daha önce “Kaçış 1950” ve “Temel ile Dursun İstanbul’da” isimli sinema filmlerini hayata geçiren genç yapımcı İhsan Taş, anlamlı bir sinema projesi ile sessizliğini bozmaya hazırlanıyor.


 “ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI OLABİLECEK BÖYLE PROJELER DAHA ÇOK ARTMALI”
Genç yapımcı, yaklaşık 3 yıl ön hazırlıkları devam eden, Lösemili bir çocuğun hayat hikâyesini konu alan yeni projesi “Dedemin Gözyaşları” isimli sinema filminin senaryosunu yazarken, her şeyin daha gerçekçi olması için o hastalığa yakalanan hasta yakınlarından aldığı bilgiler doğrultusunda senaryosunu tamamladığını dile getirdi.
Bundan sonra alt zemini daha güçlü ve ayakları yere daha sağlam basan hikâyeler üzerinde çalışacağını belirten İhsan Taş, “Yapacağınız işler topluma bir şeyler katmalı, sanat sadece para kazanma aracı olarak görülmemeli. Onun için böyle sosyal sorumluluk projeleri daha çok artmalı ve destek görmeli diye düşünüyorum.

Gişe kaygısı taşımadığını belirten İhsan Taş sözlerini söyle sürdürdü “Hayatımın hiç bir döneminde para denilen kâğıt parçalarına, hayatımda önemli bir yer vermedim. Onun için filmin gişesi olacak veya olmayacak diye her hangi bir kaygım hiç olmadı. Hem filmin gelirlerinin bir kısmını, hem de bu konuyla ilgili çıkaracağım “Sihirli Piyano” isimli kitabımın tüm gelirlerini “Lösemili Çocuklara” umut olsun diye, Lösemili çocukların tedavisi için bağışlayacağım. Biz sanata gönül veren insanlar olarak böyle hassas konularda topluma öncülük etmeliyiz” diye konuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.