Gencebay, Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti!

Gencebay, Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti!

MESAM Yönetim Kurulu Başkanı ünlü sanatçı Orhan Gencebay, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'u makamında ziyaret etti.

MESAM asil üyesi olan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Instagram adresinden Orhan Gencebay’ın Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'la görüştüğünü duyurdu. Gencebay’ın ziyaret amacımı ve fotoğraflarını paylaşan Akay, “MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gencebay, müzik meslek birlikleri MESAM, MSG, MÜ-YAP, MÜYORBİR, MÜYABİR ve MÜZİKBİR temsilcilerinden oluşan heyetle beraber, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i makamında ziyaret etti. Ziyaretlerde müzik meslek birliklerimizi ilgilendiren konularda görüşmeler yapıldı.” dedi.
 

“ÇOK SAYIDA SANATÇI PARA KAZANAMIYOR”
 

Türkiye’nin telif toplama bakımından zayıf olduğunu da belirten Onur Akay, “Sanatın körelmemesi için, iyi durumda olmayan telif haklarının düzelmesi şart! Çok sayıda sanatçı para kazanamıyor. Türkiye, telif toplama bakımından son derece zayıf. Umarım bu görüşmelerle Avrupa’da telif nasılsa, onu Türkiye’de de başarırlar.” ifadelerini kullandı!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.