Gençler geleceğe hazırlanıyor

Gençler geleceğe hazırlanıyor

36 tıp doktorunun kurduğu Atlas Sağlık Eğitim Vakfı, Cumhuriyet’in 100. yılında önemli isimleri 24 Şubat’ta “Atlas Geleceği Konuşuyor” etkinliğinde gençlerle buluşturacak.

Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı, kuruluş amacı olan gençlere yönelik yeni bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet’in 100. yılında, birinci yüzyıldan ikinci yüzyıla iz bırakan Türkiye’nin önemli isimleri, 24 Şubat’ta İzmir Ticaret Odası Büyük Salonu’nda “6. Atlas Geleceği Konuşuyor” etkinliğinde gençlerle buluşacak.

Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı, büyük bölümü Dokuz Eylül Tıp Fakültesi mezunu 36 tıp doktoru tarafından 2016 yılında kuruldu. Amacı, cumhuriyetin değerlerini özümsemiş, aklın ve bilimin yol göstericiliğini benimsemiş, insan haklarına saygılı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak olan Vakıf, tıp, hukuk, eğitim fakültesi öğrencilerine karşılıksız burs ve destek veriyor. Faaliyetlerini burs vermekle sınırlandırmayan Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı topluma ve şehre katkı sağlamayı da hedefliyor. Her yıl ana konu belirleyerek ülkenin yetiştirdiği değerli bilim insanları, düşünürleri, iş insanları ve girişimcilerini İzmir’e davet ederek İzmirlilerle buluşturmak ve gençlerimizin geleceğe yönelik bakış açılarını geliştirmek için çalışıyor.

ekran-goruntusu-2024-02-22-085931.png

Bu yıl 6. kez gerçekleştirilecek etkinlikte “Atlas Geleceği Konuşuyor” ana temasında Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna “Birinci yüzyıldan İkinci Yüzyıla İz Bırakanları’’, İzmirlilerle buluşturmak amaçlandı. Kendi alanında değerli isimler 24 Şubat 2024’de İzmir Ticaret Odası büyük salonunda olacak.

Bu isimler arasında sağlık alanında devrim niteliğinde yapmış olduğu tıp alanındaki çalışmaları ile ülkemizin adını dünya tıp tarihine yazdıran Profesör Dr. Türker Kılıç, bulunuyor. Prof. Dr. Kılıç, tecrübe, bilgi birikimi ve yaşam felsefesini İzmirlilerle paylaşacak.

Ekonomi gazetecisi TV yapımcısı programcısı Emin Çapa, İş İnsanı CEO Ali Bozer Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanında ‘sanayici ve marka ikilemini’ nasıl yönetileceği’, Prof. Dr. Itır Erhat bir sosyal girişimci olarak görüşlerini aktaracak.

Etkinliğe katılacak isimlerden biri olan Ressam Ergün Başar yurtiçi ve yurtdışı birçok sergisiyle sanatta Türkiye’nin adını duyurmakla kalmadı, vermiş olduğu eserlerle ismini altın harflerle yazdırdı. Sanatın geleceği ve projeleri üzerine görüşleri ile “Atlas Geleceği Konuşuyor” etkinliğinin konuşmacıları arasında olacak.

Liderlik ve yönetim düşünürü Fazıl Oral 20 yıla yakın büyük şirketlere sayısız danışmanlık hizmeti ve uluslararası ve ulusal şirketlere eğitim verdi, vermeye devam ediyor. Pek çok konferansta konuşmacı olarak yer alan Fazıl Oral İzmirlilerin zihinlerine katkı yüreklerine de merak ve heyecan yaratacak.

İletişim bilimci gazeteci yazar Sedef Kabaş 2007 yılından bu yana iş dünyasına, üst düzey yöneticilere medya ve iletişim danışmanlığı yapıyor. Tecrübelerini çağdaş Türk kadını kimliği ile İzmirlerle paylaşacak.

Programı Sanatçı Hakan Bilgin sunacak. Atlas Vakfı Yönetimi, üyeleri ve bursiyerlerin de hazır bulunacağı etkinlik tüm İzmirlilere ve gençlere açık. Saat: 12:00’de açılış konuşmalarıyla başlayacak etkinliğin ilk sunumunu Prof. Dr. Itır Erhat yapacak. Sırasıyla Ali Bozer, Prof. Dr. Türker Kılıç, Fazıl Oral, Ergün Başar, Sedef Kabaş konuşacak. Etkinliğin son konuşmacısı Emin Çapa.

943f8f1f-e190-4750-b710-401e268977ea.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.