Gençler kültürler arası deneyim için bir araya geldi

Gençler kültürler arası deneyim için bir araya geldi

İzmir-Bornova Gençlik Merkezi ve Aydın Gençlik Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen, '1 Senden, 1 Benden; Gönüllerde 1 Olsun Türkiye-Almanya Gençlik Değişimi Projesi', gençleri bir araya getirdi.

Türkiye'nin gençlik alanındaki projelerinden biri olan '1 Senden, 1 Benden; Gönüllerde 1 Olsun Türkiye-Almanya Gençlik Değişimi Projesi', Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilerek desteklenmeye hak kazandı. İzmir-Bornova Gençlik Merkezi ve Aydın Gençlik Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen proje, gençler arasında kültürel alışverişi teşvik etmeyi ve dostluk bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

aw081444-01.jpg

Projenin ilk etabı, 14-21 Ekim tarihleri arasında İzmir ve Aydın'da gerçekleşti. Gençler, çeşitli atölye çalışmaları, kültürel etkinlikler ve spor aktiviteleriyle bir araya gelerek hem bilgi birikimlerini artırdı hem de farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı buldu. İkinci etap ise 18-25 Kasım tarihleri arasında Aydın Gençlik Merkezi'nden 4 gencin Aydın'dan Almanya'ya giderek kültürel değişim programına katılması ile devam etti. Almanya'da gerçekleşen etkinlikler arasında tanışma oyunları, kültürel geziler, gönüllülük faaliyetleri ve gençler arası işbirliği projeleri bulunuyordu.

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ve gençlerin deneyimleri, Türkiye ve Almanya'daki gençlik alanındaki iş birliğini güçlendirmek ve gelecekteki benzer projelerin önünü açmak adına büyük önem taşıyor.

aw081444-02.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.