Gençlere kariyer desteği, Rotary'den

Gençlere kariyer desteği, Rotary'den

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, mesleki başarı kazanmış rotaryenlerin, gençlere kariyer hedefleri ile paralel olarak sürecek bir rehberlik projesine ilişkin çevrimiçi seminer düzenledi.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, mesleklerinde başarı kazanmış rotaryenlerin, gençlerin kariyer hedefleri, gelecek hayalleri, kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla geçen yıl başlattığı İş Mentörü Projesi’ne bu yıl “Tecrübeni Paylaş, Destekle, Gençler İlerlesin” sloganıyla sürüyor.

Düzenlenen seminerde yeni dönemde projeye katılmak isteyen mentör ve menteelere projenin işleyişi anlatılarak, deneyim paylaşımı yapıldı. Yoğun katılımlı seminerin modertörlüğünü ise Gençlik Hizmetleri Komite Başkanı Neşe Gök yaptı.

projects-5505-1631729287689-nesegok.jpg

“Tecrübeni Paylaş, Destekle, Gençler İlerlesin” mottosuyla geliştirilen proje doğrultusunda mentee ve mentörler eşleştikleri kişilerle dört ay süresince ayda iki kez en az birer saat görüşecek, bu görüşmelerde her ay planlanan iki ana başlık konuşulacak.

“Doğru yoldayız”

Projenin mimarı Rotaract Ayşe Ege Küheylan geçtiğimiz yıl projeye 14 mentee başvurusu ile başladıklarını fakat bu yıl şimdiden 108 kişinin başvuru için gün saydığını belirterek “Anladık ki doğru yoldayız” diye konuştu.

projects-5505-1631729257624-seminer.jpg

Küheylan, “Biz bu projeyle kariyer rehberliği yapabilmeyi, iş fikri, girişimcilik, yurtdışı eğitim ve kariyer konularında yardımcı olabilmeyi, geniş bakış açısı kazandırmayı, profesyonel topluluklar ve olumlu rol modellerle iletişime geçebilmeyi, okul iş hayatı geçişini kolaylaştırabilmeyi, kişisel ve sosyal gelişim sağlayabilmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Seminerin sonrasında 4 ay sürecek olan projenin yeni başlayan dönemi için mentee başvurularının 12 Eylül 2021 tarihinden itibaren alınacağı ve eşleşme toplantısının 8 Ekim 2021 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.