Gençlere online eğitim!

Gençlere online eğitim!

Gençlere online eğitim ve belgelendirme fırsatı sunan Windbaba, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile örnek bir projeye imza atarak 101 gence ücretsiz eğitim ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) onaylı sertifika sahibi olma imkânı sundu. 

Yapılan sınavlarda başarılı olan 16 öğrenci ise Windbaba’nın alanlarında yetkinliğini kanıtlamış eğitimcilerinin mentörlüğünde sektör dinamiklerini daha yakından tanıma imkânına kavuşacak.  Windbaba Stratejik Çözüm Ortağı ve Akredite Kobi Danışmanı Bülent Yüce, mühendislik fakültelerinin Makine, Endüstri, Enerji Sistemleri, Elektrik-Elektronik gibi bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin, rüzgâr enerjisi odaklı bir ders almadıklarını söyledi. 

windbaba-egitim.png
 
SEÇMELİ DERS ALAMIYORLAR 
 
Türkiye’de son 15 yılda 170 kat büyüyen sektörün, her seviyedeki kaliteli işgücüne ihtiyaç duyduğunu anımsatan Yüce, “Mühendis adayı arkadaşlarımızın rüzgâr enerjisi eğitime yönelik talepleri belirli bir sayıya ulaşırsa, seçmeli ders olarak alabilme şansları var. Ancak pek çok üniversitede bu dersi alamıyorlar. İzmir Kalkınma Ajansı ile işbirliğine giderek bu alanda önemli bir eksikliği gidermekten, 101 gencimize ücretsiz eğitim sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca 16 öğrencimize ücretsiz mentörlük desteği vereceğiz” dedi.

Sektörde alınteri akıtarak başarılı olan bir mühendisin, dünyanın her ülkesinde görev yapabilecek olduğuna dikkat çeken Yüce, öğrencilik süresinde alınan eğitimler ile genç mühendis adaylarının sektöre birkaç adım önde başladıklarını hatırlattı. 
 
 HANGİ EĞİTİMLER VERİLDİ? 
 
İZKA ve Windbaba işbirliği ile gerçekleşen projede, 101 öğrenciye 12 adet eğitim ve bu eğitimlerin tüm sınav ve sertifika modülleri ücretsiz olarak açıldı. 

Avrupa’da ve Türkiye’de Rüzgâr Enerjisi, Rüzgâr Türbin Teknolojisi, Rüzgâr Enerjisi Proje Yönetimi, Rüzgâr Türbinlerinde Bakım ve Servis Yöntemleri, Rüzgâr Enerjisi Analizi, Borç Veren Mühendisliği, On-Shore Rüzgâr Ölçümleri, Karasal Rüzgâr Türbinlerinin Çelik Kule Üretimi, Off-Shore Rüzgâr Türbinlerinin Çelik Kule Üretimi, Küresel Enerji Görünümü ve Rüzgâr Enerjisi, Rüzgâr Enerjisi Finansmanı 1-2 başlıklarındaki eğitimleri tamamlayan öğrenciler sınava tabi tutuldu, başarılı olanlarına Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) onaylı sertifika verildi.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.