Gençlerimizin gönlü girişimcilik için atıyor

Gençlerimizin gönlü girişimcilik için atıyor

Dünya genelinde geliştirilen yeni fikirler girişimciliğe yeniden yön verirken, Türkiye’deki yeri de araştırmalara konu oldu...

Araştırma servisi Adgager ile İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’in işbirliğiyle, Türkiye’de gençlerin girişimciliğe bakış açısını ölçmek amacıyla 117 farklı üniversiteden ön lisans, lisans ve yüksek lisansta okuyan 1.011 öğrencinin katıldığı bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda öğrencilerin yüzde 65’nin mezun olduktan sonra girişimci olmayı hedeflediği görüldü. Medya Takip Merkezi (MTM), araştırma verilerini derledi. İşte detaylar…


Adgager ile İTÜ ARI Teknokent’in işbirliğiyle yapılan araştırmaya göre, girişimcilik hedefi olan öğrencilerin yüzde 33’ü yaratıcı bir fikri olması, yüzde 57’lik bir kesim ise kendi işinin sahibi olmayı düşünmesi nedeniyle girişimciliği tercih ettiğini beyan etti.


Türkiye’de girişimciliği destekleyen programlardan en çok bilineni KOSGEB olurken, en çok bilinen kuluçka merkezi ise yüzde 77’lik oranla İTÜ Çekirdek oldu. Girişimciler hedeflerini gerçekleştirmek için tercihlerini yüzde 26’lık bir oranla teknoloji sektöründen yana kullandı. Ayrıca girişimciliğin öğrenebilir olduğunu söyleyen öğrenciler, girişimcilik eğitiminin lise düzeyinde iken verilmesi gerektiğini belirtiyor.


Medya Takip Merkezi’nin 2017 yılından bu yana medyada yaptığı incelemeye göre ise girişimcilik konusu, yazılı basında 42 bin 646, görsel basında bin 873, internet medyasında 111 bin 609 haber ile yer aldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.