Gençlerin Genel Sağlık Sigortası Borcu Siliniyor

Gençlerin Genel Sağlık Sigortası Borcu Siliniyor

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan yaptığı açıklamayla beraber 25 yaşını doldurmamış tüm gençlerin toplamda 3 milyar 600 milyonluk Genel Sağlık Sigortası prim borcunun silineceğini belirtti. Daha önce silineceği açıklamasını yapmış olan Elvan, borçların silinmesinin 2 gün önceki Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildiğini söyledi.

Açıklamasında gençlere yönelik yapılan düzenlemelerin çokluğuna dikkat çekerek, gençlerin şirket ve firmalarını teşvik etmek için proje hazırlayıp KOSGEB'e sundukları takdirde 50 bin lira hibe verilmesi uygulamasının başlatıldığını söyledi. Gençlere yine 100 bin lira tutarında faizsiz destek çalışmalarının da tamamlandığı belirten Başbakan Yardımcısı 25 yaşının doldurmamış gençlere yönelik sigorta prim borçlarının ödenemediğini ve silineceğini belirtti.

25 yaşını doldurmamış gençlerin prim borç toplamı 3 milyar 600 milyon TL

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olarak ortaya çıkan borçlarla ilgili 2 gün önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulduğunu ve komisyonun kabul ettiğini söyleyen Elvan, 25 yaşını doldurmamış 3 milyon 300 bin gencin GSS borçlarının 3 milyar 600 milyon lira olduğunu belirtti. Borçların silinmesiyle beraber devletin 3.6 milyar liralık borçtan vazgeçtiğini belirten Elvan gençlerin bu alandaki borçlarının silinmesinin özellikle yapıldığını söyledi

İlk kez işe başlayan gençlerin ilk yıl maaşları devletten

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, ilk kez işe başlayan gençlerin çalışma yerinde öğrenim prensibine dahil tutularak 1 yıl süre boyunca maaşlarının devlet tarafından ödendiğini belirtti. Elvan ayrıca gençler için yapılan ilk yıl ödemesinin gençlerin istihdam edilmesi ve işletmelerin diğer şirketlerle rekabet edebilmesinin amaçlandığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.