Gençlerin Teknoloji Festivali Teknofest’deyim!

Gençlerin Teknoloji Festivali Teknofest’deyim!

Ali Eyce yazdı; Gençlerin Teknoloji Festivali Teknofest’deyim!

İzmir Teknofest, normal açılışı yarın.

Yarın İzmir ve çevresindeki bütün iller ve hatta Türkiye’nin dört bir yanından teknoloji meraklısı, projecisi, üreticisi, düşündürücüsü gençler Teknofest’in İzmir festivaline akın edecek.

Yarın çok kalabalık ve özellikle genç bir kitlenin dolduracağı festival alanını gittim, girdim, konuştum, izledim ve düşündüm.

Yazılacak o kadar çok şey var ki kelimeye hangisiyle, cümleye hangisiyle başlayacağımı bilmiyorum.

Gönüllü ve görevli gençlerin yoğun şekilde festival için son hazırlıkları yaptıkları alanda çalışma yoğunluğu vardır.

Alanın her bir yerinde gençler bir şeylerin oluşumu için çabalıyor, bir şeyleri düzgün gitmesi, gelişmesi için de ayrıca planlamalar yapıyordu.

Gençler derken, yaklaşık 200 kişilik bir gönüllü genç ordusu var ki görev alan, bunların çoğunluğu da Türkiye’nin birçok ilinden gelen, yatılı olarak 5 gün boyunca Teknofest İzmir’de gönüllü olarak görevli olarak çalışan gençler.

img-20230926-wa0038.jpg

Bütün dünyanın gıpta ile izlediği Teknofest festivalinin en güzellerinden birisinin de İzmir’de, Çiğli Havalimanında yapılacağını söylemek gerekiyor.

Festival günü yoğun insan ve araç trafiği olacağını düşünmek en doğal şey olduğu gibi bunun çözümünü üretmekte o kadar doğal olmuş.

Binlerce aracın park edebileceği alanlar, teknofest içinde girişler için birden fazla giriş kapılarının yapılması bunlardan sadece birkaç çalışma örneği.

Alandaki birkaç gençle birebir konuşma fırsatım olduğunda, onlara neler olacağını sorduğumda gözlerinde ışıltıyı, yüreklerindeki heyecanı görmemek mümkün değil.

Türkiye’nin gençliği, gençlerin üretim gücünü ortaya çıkaran, gençlerin düşünme gücünü değerlendiren bu festivale çok ama çok sahiplenmiş haldeler.

Festival alanına girdiğinizde bugün benim gördüğümden daha fazlasını göreceğinize eminim onun için orada ne var, ne yok diye düşünerek eksik kalmak istemem.

Ama Teknofest İzmir alanına ulaşabilmeniz için ip uçları vereyim.

Kendi aracınızla gidecekseniz bildiğiniz Kuzey Otobanından Sasalı’ya doğru gittiğinizde direk festival alanına ulaşabiliyorsunuz.

Toplu ulaşım araçlarını kullanmak isterseniz de İZBAN’a bir yerden bindiğinizde Çiğli, Egekent, Ulukent istasyonlarından birinde indiğinizde belediyenin otobüsleri sadece festival alanına giden aktarmak seferlerine binmeniz yeterli.

Gidilecek adres belli İzmir Teknofest!

Gidilecek gelecekte belli gençlerin teknolojisi!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.