Gençliğin Kalbi Bornova'da Atacak

Gençliğin Kalbi Bornova'da Atacak

Üniversite başkenti olan Bornova'da gençler etkinliklerle yeteneklerini sergileme ve geliştirme imkanı buluyor.

İzmir'in en genç başkanlarından Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliklerle birlikte ilçeye gençlik ve dinamizm hakim oldu. Başta eğitim ve spor olmak üzere bir çok konuda vatandaşlarını önemli faaliyetlerle buluşturan Bornova Belediyesi önümüzdeki günlerde de ses getirecek etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Bornova, dün açılışı yapılan Bornova Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda başlayan 2016 Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası finalleri ve Büyükpark'ta gerçekleştirilecek Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yapacak.

e9266c86-3b02-4a59-819b-e5d4256a2372

BASKETBOLUN KALBİ BORNOVA'DA ATACAK

Bornova Belediyesi'nin önemli projelerinden olan Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nin açılışı Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası ile yapılacak. 2 bin 500 izleyici kapasiteli spor kompleksinde 10-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonda 16 takım mücadele edecek. Maçlar, Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nin yanı sıra Halkapınar Spor Salonu'nda da oynanacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Türkiye'nin en önemli spor komplekslerinden birini İzmir'e kazandırdıklarını ifade ederek “Spor alanında önemli bir potansiyele sahip olan Bornovamızda böylesine önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu komplekste uluslararası şampiyonaların da gerçekleştirileceğini umuyoruz. Böylece Bornova ismini Türkiye'den sonra Dünyaya da duyuracağız” dedi.

İzmir’de 70 takım arasıda üçüncü olan Bornova Belediyespor Basketbol Takımı da Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek. Hedeflerinin Bornova'nın adını şampiyonaya altın harflerle yazdırmak olduğunu ifade eden antrenör Berkin Tabih “İzmir Basketbol Ligi'nde üçüncü olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandık. Türkiye Genç Erkekler Şampiyonası'nda Anadolu Efes, Fenerbehçe, Beşiktaş gibi Türkiye'nin önemli takımlarıyla mücadele edeceğiz. Kendi evimizde yapılacak bu şampiyonayı en iyi sonuçla tamamlamak istiyoruz. Kulübümüze desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Olgun Atila olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

daf3c44b-6535-4c0e-95b0-439245532369

BÜYÜKPARK'TA BİLİM VAR

Bornova Belediyesi’nin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza pozitif bilimleri sevdirmek ve onların bilgi dünyalarını daha da genişletmek amacıyla düzenlediği bilim etkinlikleri devam ediyor. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nce geçen yıl TÜBİTAK destekli olarak, “Temiz Enerji, Temiz Çevre” temasıyla gerçekleşen “Bilim Şenliği” bu yıl da “Parkta Bilim var!” konseptiyle Büyük Park içinde başladı. 13 Mayıs’a kadar devam edecek olan TÜBİTAK destekli şenlikte atölye çalışmaları, şovlar, oyunlar ve daha birçok etkinlik çocuklarla bilimi buluşturuyor.

Bornova Belediyesi’nin, eğlenceli yönlerini ön plana çıkararak çocukların bilime olan ilgisini artırmak için geçen yıl “Temiz Enerji, Temiz Çevre” temasıyla gerçekleştirdiği “Bilim Şenliği” bu yıl “Parkta Bilim var!”konseptiyle hayata geçirildi. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum Bilim Merkezi’nce TÜBİTAK destekli olarak Büyük Park içinde gerçekleştirilen Şenlik’te 57 farklı etkinlik çocuklarla buluşuyor. Yoğun ilgi gören Şenlik’te çocuklar eğlenceli ve öğretici zaman geçirme imkanı buluyor. Ayrıca atölye çalışmaları, bilim şovları, bilim oyunları ve drama içerikli etkinlikler düzenlenirken, uzmanlar tarafından verilen seminerler ve sergilerde çocuklarla buluşuyor.

Parkta bilim var konseptiyle düzenlenen şenlikte çocuklar eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşıyor. Arı ve karınca gibi hayvanların yaşamları hakkında bilgi sahibi olan minikler, onların beslenmelerini ise hazırlanan eğlenceli oyunlara katılarak uygulamalı olarak öğreniyor.

Bornova Belediyesi’nce düzenlenen bilim şenliğinde büyüklerin yanında minik bilim adamları da yer alıyor. Okulları ile birlikte kurdukları stantlarda projelerini sergileyen çocuklar da güneş enerjisiyle çalışan telefon şarjından, atıkların değerlendirilmesine pek çok buluşu tanıtıyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda geçen sene ilki düzenlenen bilim etkinliğinin bu sene büyük park içinde gerçekleştiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için belediye olarak bir çok kurumla işbirliği içinde çalışıyoruz. Onlara en iyi imkanları sağlamak istiyoruz. Doğayı ve bilimi sevdirerek bunları hayatlarının her alanında yer vermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bilimle yolumuzu aydınlatır ve en karanlık noktalara ışık tutabiliriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.