Gençlik aşı ile güzelleşin!

Gençlik aşı ile güzelleşin!

LT Clinic'in kurucusu Medikal Estetik Hekimi ve Mezoterapi Uzmanı Dr. Levent Tunçer, Gençlik Aşısı olarak da bilinen Hyalüronik asitin ciltteki nem, esneklik ve hücre yenilenmesini sağlayan kollajenleri harekete geçirdiğini söyledi

Dr. Levent Tunçer, Kan damarlarından, iç organlara, cilt içinden, eklemlere kadar vücudun her yerinde bulunan hyalüronik asitin bebeklikte ciltte bol miktarda bulunurken, 30’lu yaşlardan itibaren hızla azalmaya başladığını belirtti.  Dr. Tunçer, “Hyalüronik asit; %100 saf olarak üretilmiş ve yepyeni bir kullanım biçimiyle cilt gençleştirmede de kullanılmaya başladıktan sonra, vazgeçilmez hale gelmiştir. Hyalüronik asidin azalmasıyla beraber, cilt parlaklığını, esnekliğini ve nemini kaybeder. Hyalüronik asit; ciltteki nem, esneklik ve hücre yenilenmesini sağlayan kollajenleri harekete geçirir.  Dışarıdan verilen saf hyalüronik asit, kendiyle çapraz bağlanarak cilt altında uzun süre kalır ve cildin savunma sistemini artırarak yaşlanma sürecini geriletir. Saf hyalüronik asit, adeta bir gençlik aşısı etkisi verir” dedi.

dr-levent-tunçer.jpg

TÜM CİLT TİPLERİNE UYGUN

Gençlik Aşısının (IAL Sistem) 20 yaşından itibaren tüm cilt tiplerine uygulanabildiğini ifade eden Dr. Levent Tunçer, Avrupa ve Amerika'da yaklaşık 5 senedir kullanıldığını ve güvenilir bir uygulama olduğunu dile getirdi. 

Aşının yan etkisinin bulunmadığı bilgisini veren Tunçer şöyle devam etti: “Hiçbir reaksiyona sebep vermemesi cildin kendi molekül yapısında olmasından kaynaklanır. Yüzde, boyunda, dekoltede ve ellerde sıklıkla uygulanan, bu bölgelerdeki problemlerin çözülmesinde önemli etkileri olan bir yapısı vardır. En önemli kullanım alanı Anti-aging uygulamalarıdır. Yaşlanma sürecinin cilt üzerindeki negatif etkilerinden cildi korumak amacıyla uygulanan IAL; hem önleyici hem de tamamlayıcı bir anti-aging tedavisidir. Özellikle alkol, sigara, akne, güneş ve solaryumdan zarar görmüş ciltlere diğer tedavilerle birlikte tamamlayıcı uygulama olarak IAL sistemi önerilir.

IAL sistemde cilde 3 kez minik aşılar yapılır. Aşı (IAL Sistem) 0-15-21. günlerde uygulanır ve olumlu etkiler 2. günden itibaren ciltte parlaklık, ışıltı ile kendini gösterir. Yılda iki kez yapılması önerilir. Yılda 2 kez tekrarlanması etkisinin uzun süre kalmasını sağlar. İlk aşının hemen ardından ciltte belirgin canlılık, parlaklık, kırışıklıklarda hafifleme ile gerginlik gözlenmektedir” 

YAN ETKİSİ BULUNMUYOR

“Aşının ardından 2'nci günden itibaren ciltte nemlenmenin arttığı, cildin doku tonunun daha kaliteli bir konuma geldiği gözlemlenir” diyen Dr. Tunçer, “Tedavinin tam sonucu hastanın durumuna göre de değişmekte olup, ayrıca tedavi süresince hastadan bol miktarda su içmesi, beslenmesine ve yaşamına özen göstermesi için tavsiyelerde bulunulur. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı bir yaşam tarzı tedavinin daha başarılı olmasını ve uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Hiçbir yan etkisi yoktur. Ancak enjeksiyona bağlı iğne etkisiyle çok ufak kızarıklık, eritem vs. olabilir. Uygulamadan sonraki bir iki saat içinde tüm bu etkiler yok olur. İğneye yüksek hassasiyeti olan kişilerde uygulanmaz.Doktor tarafından belirlenen bir tedavi protokolü olduğundan, doktor hastasının konumuna göre yapılması gerekenleri detaylarla belirtecektir” ifadesini kullandı.

Dr. Levent Tunçer, sözlerini şöyle tamamladı: “Aşının ardından bol su içilmesi ve varsa sigara ve içki tüketiminin mümkünse azaltılması gerekir. Cildin güneşten korunması için gerekli ürünlerin doktor tarafından belirlenerek kullanılması da başlıca dikkat edilecek hususlardır” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.