Gençlik Ata'sının huzurunda

Gençlik Ata'sının huzurunda

UluslararasıRotary 2440. Bölge Federasyonu bu yıl 16.sını düzenlediği Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında300 çocuğu Anıtkabir ziyareti için Ankara'ya götürdü.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan kasım ayında ilköğretim ve lise öğrencilerinden oluşan 300 kişiyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Bölgeye bağlı 66 kulübün toplum birliklerinden, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV)'inöğrencilerinden oluşanyaşları 8 ile 18 arasında değişen çocuklar Ankara'ya tren ile yolculuk yaptı. Anıtkabir'e çelenk koyma töreni ile başlayan gezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Küçük Meclis, Kurtuluş Müzesi ve Ankara Medeniyetler Müzesi Gezisi'nin ardından Ankara Panoramik turu ile devam etti.

Her yıl 10 Kasım haftasından sonraki hafta düzenledikleri ve geleneksel hale gelen bu ziyaretin gençliğe Atatürk sevgisini ve bilincini aşılamak olduğunu dile getiren Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Alaeddin Demircioğlu, "Bu bizim için çok onurlu bir görev. Atatürk'ün bu ülke için ne kadar önemli olduğunu Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz için ne kadar önemli olduğunu hissetmeleri açısından bu etkinliği biz her yıl gururla ve onurla gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir'den Efes Rotary Kulübü ve Bursa'dan Demirtaş Rotary Kulübü'nün organize ettiği 2 gün süren gezi programı başkent Ankara'dan tren yolculuğu ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.