Gençlik Değişim Öğrencileri Yarıştı

Gençlik Değişim Öğrencileri Yarıştı

Uluslararası Rotary'nin Gençlik Değişim Programı ile 5 ülkeden Türkiye'ye gelen 14 öğrenci 1 yıldır kaldıkları Türkiye'de öğrendikleri Türk yemekleri ile Rotary'nin düzenlediği yemek yarışmasında yarıştı.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nun yaklaşık 20 yıldır devam eden ülkelerarası gençlik değişim programı kapsamında bu yıl Amerika, Arjantin, Brezilya, Meksika ve Tayvan'dan gelen öğrenciler, Bostanlı, 9 Eylül ve Mavişehir Rotary Kulüplerinin bir araya gelerek düzenlediği yemek yarışmasına katıldı. Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nun Gençlik Değişim Programı kapsamında 1 yıl eğitim görmek ve ülkelerarası kültür alışverişinde bulunmak için bu yıl 5 ülkeden 14 öğrenci Rotary'nin misafiri olarak gönüllü ailelerin yanında kaldı.

 

5 Ülke 1 Aşk

 

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Gençlik Değişim Komite Başkanı Talat Bekiroğlu komitenin en büyük desteği bölgeye bağlı kulüplerden aldığını belirterek, “Misafir öğrenciler en çok Türk misafirperverliğinden ama bir o kadar da Türk mutfağından etkilendiklerini her fırsatta dile getiriyorlar. Haftanın 2 günü okul dışı zamanlarında gönüllü bir öğretmenin eşliğinde Türkçe dersi alan öğrenciler bu sayede hem rahat iletişim kurabiliyor hem de Türk Kültürünü daha rahat öğreniyor" şeklinde konuştu. Bostanlı Rotary Kulübü, 9 Eylül Rotary Kulübü ve Mavişehir Rotary Kulübü’nün bir araya gelerek düzenledikleri yemek yarışmasında Gençlik Değişim Programı çerçevesinde ülkemizde bulunan öğrencilerin hayran oldukları Türk yemeklerini yapma fırsatına kavuştuklarını belirten Talat Bekiroğlu öğrencilerin, “5 farklı ülkeden gelmiş olsak bile artık hepimizin ömür boyunca kalbimizde taşıyacağı bir aşk var O da Türkiye” dediklerini sözlerine ekledi. Yarışma bitiminde toplu yemek ve verilen karşılıklı hediyeler ile öğrenciler tekrar bir araya gelmek üzere ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.