Gençlik Gelişim Semineri düzenledi

Gençlik Gelişim Semineri düzenledi

Kültürpark Rotary Kulübü ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ortaklaşa Gençlik Gelişim Semineri düzenledi.

Kültürpark Rotary Kulübü,  Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile ortaklaşa bu yıl 7.sini düzenledikleri Gençlik Gelişim Seminerlerini EÇEV bursiyeri 160 üniversite öğrencisinin katılımı ile 23 Mart ve 27 Nisan tarihlerinde İzmir Ticaret Odası Konferans Salonda gerçekleştirdiler.

Gençlere ilham kaynağı olan 7 seçkin konuşmacı, 160 üniversite öğrencisine  sunumda bulundu. İletişim Doktoru, Gazeteci, Yazar Sedef Kabaş, "Değişen Dünyamızda Değişmeyen Liderlik İlkeleri"ni kendine has üslubuyla anlattı.

Eğitimci, Profesyonel Koç ve Köşe Yazarı Sezin Sivri "Pozitif Liderlik” başlığı ile gençlere “Pozitif Liderliğin odağında insan olan yeni nesil liderlik gereksinimi olduğunu ve negatif bir zihin ile pozitif bir hayat yaşanamayacağı"nı kolay uygulanabilir ipuçları vererek detaylandırdı.

Eğitimci, Danışman  Özlem  Bakan "Topluluk Önünde Konuşma" tekniklerini somutlaştırarak sıraladı. Blogger, Profesör Dr. Tülay Yücel,  "Gezgin Gözüyle"  başlığında, kariyer hayatına başlayacak olan öğrenciler için ekonomik gezi kurallarını vurgulayan bir sunum yaptı.

Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi Mehmet Anıl, "Yazar Dünyası"nı anlatırken,  yazmak için gerekli alt yapı hazırlıkları ve kurgulama-yazma sürecini gençlere yazma cesareti vererek aktardı. Profesyonel Yönetici Tevfik Kurt gençler için çok önem arz eden “Mülâkat Teknikleri" konusunda eksikliklerini tamamladı.

Provis Bilgi Sistemleri CEO’su, Bilgisayar Mühendisi Çetin Ayla ise ‘Bilişim Sektöründe Girişimcilik Hikayeleri”ni anlatarak girişim dünyasında başarının anahtar formüllerini kendi hayat hikayesinden yola çıkarak ve sanatla birleştirerek gençlere aktardı.

Kültürpark Rotary Kulübü başkanı Fikret Gökpınar, konu ve konuşmacı seçimini öğrenciler ile birlikte yaptıklarını, katılımcı sayısının ve ilgisinin artmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Gençlik Gelişim Seminerlerinin,  üniversite öğrencilerine Vizyon Geliştirme ve Liderlik Eğitimi verebilmek için düzenledikleri bir nevi kişisel gelişim semineri olduğunu. Kültürpark Rotary olarak bu seminerlerdeki temel amaçlarının ileri de bir toplum lideri olarak yurdun dört bir köşesine yayılacak bu öğrencilerin mesleki, kültürel birikimlerine katkı koyarak çağdaş bir ufuk kazandırmalarına destek vermek olduğunu dile getirdi. Rotaryenler olarak  EÇEV ile ortaklaşa proje düzenlemelerinin sebebini de  alanında uzmanlaşmış sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde olmak ve birlikte daha büyük bir sinerji yaratmak şeklinde özetledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.