Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP'nin tarım politikasını açıkladı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP'nin tarım politikasını açıkladı

CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla tarımsal kalkınma zirvesi düzenlendi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, zirvede CHP'nin tarım politikasını kamuoyuna açıkladı.

“CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi” İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde başladı. 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan zirvenin sloganı ise, “Tarımsal kalkınmada yeni politikalar, üretici odaklı çözümler” olarak belirlendi. Zirveye 160 CHP’li belediye ve 300’ün üzerinde tarım kooperatifi yer aldı. Belediyeler ve kooperatiflerin tarımsal ürünleri de fuar alanında kendileri için hazırlanan bölümlerde sergileniyor. Zirvede, belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkılar ele alınacak ve partinin önümüzdeki süreçteki tarım programı belirlendi.

aw430388-01.jpg

“Herkes üretecek kimse zarar etmeyecek herkes kazanacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zirvede partinin tarım politikalarını anlattı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Tarımı elbet geliştirelim ama planlama yapmak çok kolay bir şey değil. Türkiye genelinde bir planlama yapacaksanız, yapacağınız planlamanın bölge ve il bazında ayrı ayrı ele alınması lazım. Mesela bazı ürünler belli bölgeler için stratejiktir. Örneğin fındık Karadeniz için, çay yine aynı şekilde Rize, Artvin için önemlidir. Buralar için özel plan ve programlar yapmanız gerekiyor.

Fıstık Gaziantep ve Siirt için önemlidir. Buralar için özel çabalar göstermeniz gerekiyor. Dolayısıyla planlama sıradan ele alınacak bir konu değildir. İşin uzmanları bir araya gelecekler. Planlamanın özü şudur, herkes üretecek kimse zarar etmeyecek, herkes kazanacak Türkiye’de kazanacak. Bunu yaptığınız zaman planlama amacına ulaşmış olur” ifadelerine yer verdi.

aw430388-03.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.