Genel Başkan Kılıçdaroğlu Kültür Forumu'nda konuştu

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Kültür Forumu'nda konuştu

Kültür Stratejisi Forumu’nda konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde ki inşallah geleceğiz. O zaman sağlıklı bir sanat ve kültür politikası oluşturmak zorundayız. Sanatın ve kültürün olmadığı bir ülke çöldür" ifadelerini kullandı.

İstanbul Ataşehir'de gerçekleşen Türkiye Kültür Stratejisi Forumu'na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Parti üyeleri, akademisyenler sanat dünyasından oyuncular ve yazarlar katıldı.

Kültür Forumu'nda konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Bize düşen görev size danışmaktır. Bir belge hazırlıyorsak ve biz gerçekten gelmeyi düşünüyorsak sizin bu konuda görüşlerinizi bu konuda görüşlerinizi almak zorundayız. İktidara geldiğimiz de yanlış bir adım atmayalım. Hatalı bir adım atmayalım. Sanat dünyasıyla bir kavga ortamı oluşturmayalım. İktidara geldiğimizde ki inşallah geleceğiz, o zaman sağlıklı bir sanat ve kültür politikası oluşturmak zorundayız. Sanatın ve kültürün olmadığı bir ülke çöldür. Tek bir ağacın bile olmadığı, tek bir yeşilliğin bile olmadığı bir çöldür. Çölün de kendine özgü bir kültürü vardır. Onu da biliyorum. Ama biz isteriz ki hayatın bütün türlerini, doğanın bütün türlerini kendi ülkemizde bulalım” açıklamalarında bulundu.

aw436883-07.jpg

Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasında “Saz çalanımız da, resim yapanımız da, tiyatroda görevinin rolünü üstleneni yapanından, piyano çalanından, sinemanın herhangi bir bölümünde aktör olarak çalışanın da herkesin sözü olsun isteriz. Ve herkes nasıl bir dünya, sanat dünyasını beklediğimize yansıtmasını ister. Bu toplantının temel felsefesi budur. O nedenle geliyor gelmekte olan diyoruz. Geleceğiz, beraber geleceğiz. Birlikte geleceğiz.

Türkiye'yi sanat ve kültür açısından çölleşen bir Türkiye'yi, çölün içindeki güzel bir vaha haline getirmek istiyoruz. Herkesin yeşillikler altına uzanıp suyunu içtiği, gökyüzüne baktığı zaman sonsuzluğu keşfettiği, Merak duygusunu büyüttüğümüz bir kültür, sanat dünyası inşa etmek istiyoruz. Elbette biz bunun siyaseten felsefesini yapacağız. Sizler yol gösterdiğinizde biz de onun gereğini yapacağız. İnşallah bir kusur etmemişizdir. Hatalı bir şey söylememişizdir. Çünkü sanatçının siyasetçiyi eleştirmesi çok ağırdır.” ifadelerine yer verdi.

aw436883-05.jpg

Forumun devamında katılımcılardan Ayşe Kulin, Burçin Altınsay, Mert Fırat, Metin Akpınar, Sibel Asna, ‘Türkiye’de kültür sanatın sorunları ve ikinci yüzyıla doğru bizi bekleyenler’ isimli söyleşi gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.