Genel Başkanını dinlemeyen Belediye Başkanı!

Genel Başkanını dinlemeyen Belediye Başkanı!

Arif Çayan yazdı...

31 Mart yerel seçimlerini hem aday lider bazlı, hem de aday bazlı olarak çok yakından takip ettik.

Daha önceki yazılarımızda da söyledim, biz sadece seçim dönemi değil, seçilenlerin seçimden sonra yaptıklarını da, yapmadıklarının da takipçisi olacağımızı. Seçimde biz gazetecileri ve basın ortamını kullanıp, bol kesenden atan varsa, atıyor diyeceğimizi, ne dediyse yapan varsa, yapıyor diyeceğimizi de belirtmiştik.

Menderes Belediyesi’nden önceki gün haber ajanslarına bir haber düştü. Ramazan Bayramı'na girmemize şurada birkaç gün kalmışken, Menderes Belediye Başkanlığı’na oturalı daha iki ay bile olmadan Başkan Mustafa Kayalar, 60 belediye çalışını işten çıkarttı.

Bu konuyla ilgili basına düşen haber ise Başkan Kayalar’dan değil, işçilerin bağlı olduğu Hizmet  İş Sendikası’nda geldi.

Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, Menderes Belediyesi'nde 60 işçinin iş akitlerinin sonlandırıldığını belirterek bayram öncesi mağdur edilen kişilerin işlerine iade edilmesini beklediklerini söyledi.

Ve ekledi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim öncesi “hiçbir işçi işinden edilmeyecek” sözünü verdiğini hatırlatan Şimşek, “Ama sözlerinin arkasında durmadılar. Samimiyetsiz bir tavır içinde olduklarını aslında bütün Türkiye görmüş oldu” dedi.

Şimdi buradan işçilerin bayram öncesi işten çıkarılması, bayramlarının zehir edilmesi gibi dramlara girmeyeceğim, o bir gerçek.

Buradan, aday olduğu, belediye başkanı olduğu partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlemeyen, dinliyorsa bile anlamayan, anlıyorsa bile bildiğini yapan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a gireceğim.

Üyesi olduğun, başkanı olduğun partinin Genel Başkanının sözlerine dinlemek ve onu yere düşürmemek senin birinci görevin.

İşçileri bayram öncesi işten çıkarmak ise tamamen senin vicdanın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.