Genel Kurul’da Barışa Ödül

Genel Kurul’da Barışa Ödül

Fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışma yapanların desteklenmesi amacıyla yola çıkan EGİAD..

Fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışma yapanların desteklenmesi amacıyla yola çıkan EGİAD, bu yıl 6. sını düzenlediği Ulusal Fotoğrafçılık Yarışması Organizasyonuyla Barış için deklanşöre bastı. Daha önce “Sevgi”, “Sağlık”, “İletişim”, “Serbest” kategorilerde yarışma düzenleyen Ege Genç İşadamları Derneği, bu kez “Barış” için yola çıktı. Genel Kurul’da düzenlenen ödül töreniyle kazananlar ödüllerini iş dünyasının elinden aldı.
Her yarışmacının en çok 5 adet fotoğraf gönderebildiği yarışmada, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ödül verildi. Altın, Gümüş, Bronz Madalya, SSS- Sille Sanat Sarayı Mansiyon, İZFAK İzmir Fotoğraf Akademisi Özel Ödülü, İZFAK İzmir Fotoğraf Akademisi Mansiyon,  Jüri Özel Ödülü, Sergileme ödülleri de takdim edildi.
EGİAD Birincilik Ödülü Derviş Özcan; İkincilik Osman Arslan; Üçüncülük Emre Bostanoğlu; Sille Sanat Sarayı Altın Madalya Esengül Yavuz; Sille Sanat Sarayı Bronz Madalya Yusuf Eminoğlu; Sille Sanat Sarayı Gümüş Madalya Arzu İbranoğlu; Sille Sanat Sarayı Ali Mermertaş; Jüri Özel Ödülü Ali Mermertaş; İZFAK Özel Ödülü Seçkin Yenici; İZFAK Mansiyon Ödülü de Evrim Sönmez’in oldu. 
Sergileme ve ödül töreninde konuşan EGİAD 13. Dönem Başkanı Seda Kaya,  tüm dünyanın ortak geleceğinin “Barış” kavramından geçtiğine dikkat çekerek, “Tüm insanların barış içinde bir ülkede, kardeşçe yaşama arzusundan yola çıktıklarını vurgulayarak, “Fotoğraf sanatının olanaklarını kullanarak, fotoğraf tutkunlarının objektifinden barışı fotoğrafladık. Barışın birleştirici, uzlaşmacı yanını fotoğraf sanatı aracılığıyla işlemek, fotoğrafçının kendi yaratıcılığını kullanarak topluma ve hedef kitlelere barışın yüceliğini anlatan eserlerin ortaya çıkmasına katkı sunmak bizim için çok önemli. Yarışmamızın hoşgörü duygularını pekiştirmesini, ülke ve dünya barışına katkı sağlamasını temenni ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.