Genelkurmay Açıkladı: O Teröristler Etkisizleştirilmeseydi...

Genelkurmay Açıkladı: O Teröristler Etkisizleştirilmeseydi...

Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 5 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi  olaylar"a ilişkin bilgilere yer verildi.
 
Buna göre, Bingöl'ün Genç ilçesinde devam eden operasyonda, bir terör  örgütü mensubu silahı, bir AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği ve 2 el bombasıyla  yakalandı. Tespit edilen sığınakta, 3 RPG-7 roketatar mühimmatı, 10 el bombası,  birer RPG-7 roketatar, tabanca ve telsiz, 3 büyük tüp, 6 sırt çantası ve erzak  ele geçirildi. Bir el yapımı patlayıcı da kontrollü imha edildi.
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında  olduğu tespit edilen 5 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 2 sığınakta, 2 kalaşnikof piyade  tüfeği, bu silahlara ait 12 şarjör ve 150 fişek, bir RPG-7 roketatar, 3 el  bombası ve 4 roketatar fişeği ele geçirildi.
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde süren operasyonda tespit edilen bir  mağarada, 3 kalaşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait 18 şarjör, 20 el  bombası, 8 dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, telsiz ve muhtelif yaşam  malzemesi bulundu.
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerince yürütülen arazi  aramasında ise 368 doçka uçaksavar makineli tüfek fişeği ve muhtelif yaşam  malzemesi ele geçirilirken, bir el yapımı patlayıcı kontrollü infilak ettirildi.
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde icra edilen operasyonda da bir el  yapımı patlayıcı imha edildi.
 
Diyarbakır Lice kırsalında ise teröristlerce kullanıldığı tespit  edilen silah mevzi, sığınak ve barınaklar düzenlenen hava harekatıyla vuruldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.