Generali Sigorta'dan ailelere okula dönüş önerileri

Generali Sigorta'dan ailelere okula dönüş önerileri

Generali Sigorta, öğrencilerin okul dönemlerini kolaylaştıracak önerileri paylaştı.

Pandemi süreci çocukların ve gençlerin eğitim sürecini etkilemeye devam ediyor. Özellikle uzun bir tatil döneminin ardından okulların açılacak olmasının açıklanmasıyla birlikte, öğrencileri adaptasyon süreci bekliyor. Bu süreçte çocuklarının psikolojileri ve sağlıklarını korumak ise ailelerin öncelikleri arasında yer alıyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, öğrencilerin okul dönemlerini kolaylaştıracak önerileri paylaştı.

Koranavirüs halen aramızda

Anne babaların maske, hijyen, sosyal mesafe gibi konulardaki tutumlarının çocuklar için yol gösterici olduğu unutulmamalıdır. Pandemi sürecinin devam ettiği, koranavirüsün halen aramızda olduğu çocuklara her daim hatırlatılarak, maske, hijyen ve sosyal mesafe konularında dikkatli olmalarının yanı sıra okulun pandemi ile ilgili belirlediği kurallara uymaları gerektiği de sıkça vurgulanmalıdır.

okula-donus11.jpg

Bilgi kirliliğine dikkat

İnternet üzerinde dolaşan ya da sosyal çevrede dile getirilen sahte bilgiler öğrencilerin psikolojisini doğrudan etkilemektedir. Aileler yalnızca yetkili mercilerin ve okul yönetimlerinin yaptığı açıklamaları dikkate almalı, çocuklarını bu bilgiler doğrultusunda aydınlatmalı, akıllarına takılan ve merak ettikleri her konuyu danışmalarını öğütlemelidirler.

Uyku saatlerini düzenleyin

Hem sabahları okula yetişmekte zorlanmamaları hem de fiziksel ve ruhsal gelişimleri özelinde tüm öğrenciler için uyku büyük bir önem taşıyor. Uzun bir tatil ve yaz dönemi ile birlikte yaşanan uyku saatlerindeki düzensizlik ise ailelerin en çok zorlandığı konuların başında geliyor. Ailelerin özellikle okulun ilk aylarında uygulayacakları uyku saatleri konusundaki disiplin ile bu sorunu kolayca aşmaları mümkündür.

Dijital dünya hakkında karar verici olun

Dijital bağımlılık özellikle pandemi ile birlikte daha sık dile getirilen ve öğrencilerin günlük rutinlerini etkileyen sorunların başında geliyor. Bu durumun önüne geçmek ve çocukların okula adaptasyonlarını sağlamak için hem anne hem de babaların tutumları büyük önem taşıyor. Anne babaların, dijital dünyada geçirilecek zaman konusunda iradeyi çocuklarına bırakmamaları ve bu konuda birincil karar verici olmaları, öğrencilerin okula adaptasyonlarını kolaylaştırmaktadır.

Maksimum iletişim

Okula dönüş dönemi her öğrenci için birçok yeniliği, yeni başlangıçları da beraberinde getirmektedir. Ayrıca uzun süredir uzaktan eğitim gören çocuklar için okula yeniden dönüş de kolay olmayan bir süreçtir. Bu gibi dönemlerde çocuk ile ebeveyn arasındaki iletişim büyük önem taşımaktadır. Anne babalar, özellikle okulun ilk haftalarında çocuklarıyla daha yoğun iletişim halinde olmalı, okula adaptasyon sürecinde yanında olduklarını hissettirmelidirler. Ayrıca öğretmenleriyle de mümkün olduğunca diyalog halinde olmaları, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaları önemle tavsiye edilmektedir. Bu maksimum iletişim periyodu, çocukların kaybettikleri alışkanlıkları yeniden kazanmalarını ve okula adaptasyon süreçlerini kolaylaştıracaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.