Geniş kapsamlı Eğitim

Geniş kapsamlı Eğitim

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak toplumun çok daha farklı kesimlerine duyarlılık göstererek sivil toplum kuruşlarıyla bir iş birliği yapıyoruz.

SelcanÖztürk- Ege Üniversitesi, İŞKUR, Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(EGESEM) ve Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği(KAZED)işbirliğinde yürütülen “Bahçecilik Eğitim Programı”nı başarı ile tamamlayan özel gereksinimli çocuklar için sertifika töreni düzenlendi.

Özel Çocuklar Bahçecilik Eğitim Programı Sertifika Töreni’nde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversiteye düşen görev, topluma önderlik etmektir. Ege Üniversitesi olarak bu bakış açısıyla hareket ediyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçeleri Uygulama Alanında gerçekleştirilen törene Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı cKAZED Başkanı Tülin Topuzoğlu ve bahçecilik eğitimi alan özel çocuklar   ile aileleri katıldı.Üniversiteye düşen görev, topluma önderlik etmektir. Ege Üniversitesi olarak bu bakış açısıyla hareket ediyoruz. Burada zihinsel engelli öğrencilerimize bahçecilik eğitim programı düzenledik. Sertifika alan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte üzerimize düşen bir şey olursa üniversite olarak her zaman yapmaya hazırız. Ben bu tür faaliyetleri çok önemsiyorum. Üniversite olarak çok büyük bütçeli projelerimiz de var ama bu proje bizim için çok daha farklı hassasiyet taşıyor. Aileler de aramızda, onlara da emekleri için teşekkür ediyorum. Umarım bu tür eğitimler farklı formatlarda da devam eder” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum ise “Eğitim alan çocuklarımız çok çalışkanlar. Onları çok sevdik. Üretimin her aşamasında görev yaptılar. Fide dikimi, çapalama, sulama, paketlenme eğitimi aldılar. Bahçe bitkileri ürünleri ile ilgili üretimin her sürecinde görev aldılar. Kampüs çimlendirmesinde de onların yardımlarından çok faydalandık özellikle hastane önündeki özenli çalışmaları çok kıymetliydi. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Özel çocukların hayata katılımı amaçlanıyor”

EGESEM Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, bu projede çok büyük katkıları olan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile Ziraat Fakültesi Dekanı Nedim Koşum’a teşekkürlerini iletti. Karadağ “Bu sertifika töreni nedeniyle burada olmaktan dolayı çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Hem sivil hayata hem de çalışma hayatına özel çocuklarımızı dâhil edebilmeye aracılık edebiliyor olmaktan çok büyük gurur ve sevinç duyuyoruz. Bu özel çocuklarla tanışmamıza vesile olan bu programın devam etmesini ve buna benzer daha çok program yapılmasını çok isterim” dedi.

KAZED Başkanı Tülin Topuzoğlu, “Bu projeleri, engelli bireyleri iş dünyasına kazandırmak amacıyla yapıyoruz. Başarılı öğrencilerimizi iş gücü piyasasına örnek olarak vermek istiyoruz. Önceki projelerimize katılan bazı öğrencilerimiz kendilerine iş dünyasında yer bulabildiler.  Üniversite olarak sizlerin de desteğini görmek bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Tören, eğitimini başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarının ve madalyalarının dağıtılmasıyla ve öğrencilerin yıl boyunca yetiştirdikleri bitki ve çiçeklerin bulunduğu sera ve tarlaların gezilmesiyle son buldu. Tören sonunda ayrıca Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Duman’a Rektör Budak tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi.

Geniş kapsamlı Eğitim

Proje kapsamında özel gereksinimli çocuklara 446 saatlik bahçe eğitimi verildi. Verilen dersler; Bahçe Bitkileri, Tarım Alet ve Makineleri, Toprak, Üretim ve Çoğaltım Teknikleri, Fide ve Fidan Yetiştiriciliği, Meyve ve Sebze Bahçesi Tesisi, Bitki Bakım İşlemleri, Bahçe Bitkilerinde Budama ve Terbiye Yöntemleri, Örtüaltı Sebzeciliği ve Meyveciliği, Çim Ekim Dikim ve Serimi, Süs Bitkileri, Hobi Bahçeleri ve Mantarcılık konularını içerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.