Genpower Jeneratör İflas Erteleme İstedi

Genpower Jeneratör İflas Erteleme İstedi

Dünyanın en büyük jeneratör üretim tesisine sahip olan Genpower Jeneratör hakkında verilen iflas kararı için iflas erteleme istedi.

Dünyanın en büyük jeneratör üretim tesisine sahip olan ve birçok defa Türkiye'nin en büyük 500 sanayi şirketi arasına giren Genpower Jeneratör mahkemeden iflas erteleme istedi. Mahkeme dünyanın en büyük fabrikasına kayyum ataması yaptı.

İki yıldır ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan şirket, tamamen borç içerinde olsa da mahkemeye yapılan iflas erteleme talebinde, erteleme olması durumunda şirketin yeniden toparlanacağı belirtildi. Finans kuruluşlarına 75 milyon borcu bulunan şirket, 14 milyon 300 bin liralık borcu için bankalar tarafından kredi takibine alındı.

350 metrekareden dünyanın en büyüğüne

Genpower Jeneratör üretime ilk başladığı 1999 yılında 350 metrekarelik bir bölüm içerisinde üretim gerçekleştiriyordu. İlk üretim yeri olan Ankara Etimesgut'taki elektrik motoru fabrikası içerisinde bulunan alandan, 2001 yılında Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki daha büyük alana taşındı. İlerleyen süreçte daha büyük bir alan satın alan şirket, 2011 yılında 219 bin metrekarelik alanda dünyanın en büyük jeneratör fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

İSO 500 listesine birçok defa girdi

Şirket, küçük bir alanda başlayan macerasını 17 yıl içerisinde alanında dünyanın en büyük fabrikasına çevirerek birçok defa İstanbul Sanayi Odası'nın en büyük 500 kuruluşu arasına girebildi. 2014 yılında listede 95. sırada yer alan şirketin toplam cirosu ise 818 milyon Türk Lirası'ydı.

Genpower Jeneratör, adı leasing firmalarını dolandırdığı iddialarına karışan Kırcı Jeneratör ile daha önce gündeme geldi. 600 milyon gibi bir paranın dolandırıldığı iddiasıyla haklarında dava açılan kişilerden biri de şirketin sahibi Müjdat Uslu'ydu.

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.