GERÇEK DOST KROMOZOM SAYMAZ

GERÇEK DOST KROMOZOM SAYMAZ

25 güzel ve özel çocuk..

 

İzmir Konak Ahmet Şefika Kilimci Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim iş okulu farklı bir farkındalığa imza attı.

25 güzel ve özel çocuk..

Tümü Down sendromlu yirmi beş öğrenciden oluşan gruplarla gösteriler hazırlayan okul çalışanları “gerçek dost kromozom saymaz” diyerek, Down sendromu olan çocukların başarabilecekleri şeyleri sergilemek istediklerini ifade ettiler.

21 Mart  Down sendromu farkındalık günü nedeniyle düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi “ Her çocuğu güldürebilirsiniz ama bu özel çocuklarımızı güldürebiliyorsak ne mutlu bize” diyerek çocukların yüzlerini güldüren anne, baba ve öğretmenlere fedakâr çalışmalarından ve vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Her Zaman Yanınızdayız…

Bazen anne babaların çocuklarını büyütürken zorlandıklarını dile getiren Yahşi özel çocuklarımızın bakımının ve sorumluluğuna ne kadar zor olduğunu bildiğini söyleyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman özel çocukların ve ailelerinin yanında olacağını söyledi.

“İnsanlar anne ve babalarını seçme iradesine sahip değildir. Ancak anne baba ve çocuklarımızla ne kadar mutlu an yaşayabileceğimiz bizim seçimlerimize bağlıdır.   Güzel anları biriktirmek çocukların yüzünde gülümseme olmak hayatta yapabileceğimiz en güzel şeylerdir. Sizler çok zor bir imtihanı çok güzel şekilde veren anne babalarsınız. Vermiş olduğunuz emek göstermiş olduğunuz sabır ve sevgi için hepinizi saygı ile selamlıyorum dedi.

Özel Eğitim anaokulu

İzmir’de özel eğitim alanında yapılan çalışmalara da değine Yahşi erken özel eğitim anaokullarını da hizmete geçirdiklerini belirterek biz ailelerle el ele vererek bu çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için her türlü çalışmayı yapacağız dedi.

Öğretmenler tarafından özel çocuklara ev ziyareti..

137 öğrencinin eğitim gördüğü  özel eğitim okulunda, öğretmenler tarafından  ev ziyaretlerinin yapılarak özel çocukların eğitime kazandırıldığı ifade edildi.

14 yaşındaki özel eğitim öğrencisi Cemal Akkuş ben sizden farklı değilim diye konuşma yaparken  20 yaşındaki özel eğitim öğrencisi Down sendromlu Yusuf Demir’in çaldığı  türkü katılımcılardan beğeni topladı.

Tüm öğrencilerin “Türkiyem” parçasını seslendirmesi ise izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.