Gerenköy İlkokulu öğrencileri Nasreddin Hoca'yı canlandırdı

Gerenköy İlkokulu öğrencileri Nasreddin Hoca'yı canlandırdı

Gerenköy İlkokulu 3 A sınıfı öğrencileri Ulusal İlkokullararası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nın İl Yarışmaları aşamasında İzmir İl Birinciliğini kazandılar

İzmir’in Foça İlçesine bağlı kırsal Gerenköy Mahallesi’nde bulunan Gerenköy İlkokulu öğrencileri Nasreddin Hoca’nın yaşadığı Konya’nın Akşehir İlçesi’nde 22 – 26 Ekim 2019 tarihlerinde yapılacak Ulusal yarışmada İzmir’i temsil edecekler.

Akşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği ve bu yıl 3.sünü gerçekleştireceği “Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nın İl Yarışmaları bölümünde Gerenköy İlkokulu 3 A sınıfı tiyatro grubu öğrencileri geçen yıl 2.sınıfta ki başarılarını tekrarlayarak bu yılda İzmir İl Birinciliği’ni kazandılar. Drama Eğitmeni ve sınıf Öğretmeni Eyüp Arslan’ın çalıştırdığı Gerenköylü çocuklar Akşehir’de yapılacak Ulusal Yarışmada okullarını ve İzmir’i en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Gerenköy İlkokulu Müdürü İlker Yelken, geçen yıla oranla bu yıl İzmir genelinde katılımın yüksek olmasına rağmen, öğrencilerinin tiyatro aşkı ve şevkiyle, yarışmaya katılan özel okul ve il merkez okullarını geride bırakarak birinciliği kazandıklarını söyledi. İlker Yelken; “ Yarışmanın; 1. Kültürel mirasımızı ve bu miras içerisinde yer alan ünlü halk bilgesi, devrinin ilim adamı, nüktedan Nasreddin Hoca’yı daha geniş kitlelere tanıtmak, 2. Nasreddin Hoca’nın kişiliğinde ülkemiz ve insanını gerçek kültürü ve gerçek yapısıyla tanıtmak, 3. Nasreddin Hoca’nın ulusal kültürünün zenginlikleri kapsamında algılanması, tanıtılması, hak ettiği ilgiyi bulmasını sağlamak, 4. Nasreddin Hoca fıkralarının ülkemiz çapında ilkokul düzeyindeki öğrenciler tarafından canlandırılmasının yapılmasını sağlamak 5. İlkokul düzeyindeki öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, estetik duyum, sahne sanatı beğenilerini geliştirmek, 6. Tiyatro sanatının gelişimine katkıda bulunmak, 7. Ders dışı sanatsal etkinliklerde bulunma alışkanlığı ve zevkinin oluşmasına katkı sağlamak, 8. Hoşgörü, başkalarına saygı, bilginin yaşama aktarılması, kendini ifade etme, üretilenlerin gelecek kuşaklara aktarılması gibi kazanımları sağlamak, 9. Bölgeler, iller, ilçeler, yörelerde yaşayan farklı kültürleri taşıyan öğrencilerin kaynaşmalarını ve kültürel etkileşimlerini sağlamak. 10. Nasreddin Hoca’nın her bir fıkrasındaki hikmetlerini anlamalarını sağlamak  gibi amaçları var.  22 Ekim- 26 Ekim 2019 tarihlerinde  İl Birincisi Seçilen okullar Fıkra Canlandırmalarıyla Akşehir’de Ulusal yarışma için sahneye çıkacak.  Bizde çocuklarımızla birlikte Türkiye finallerinde Güzel İzmir’imizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” Dedi.

Ulusal Yarışmada Birinciye 20.000 TL,  İkinciye 15.000 TL  Üçüncüye 10.000,00 TL, ayrıca başarılı okullara  Akşehir belediyesi ile yazar Tarık Buğra  ve  değişik isimlere atfedilen 2.000’er Tl’lik  6 özel ödül verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum