Geri Gönderme Merkezlerinden Haklara Erişim Çalıştayı

Geri Gönderme Merkezlerinden Haklara Erişim Çalıştayı

İzmir Barosu ve Mültecilerle Dayanışma Derneği tarafından 8 Ekim 2016 günü “Geri Gönderme Merkezlerinden Haklara Erişim” başlıklı bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan kendisinin de Batı Trakya doğumlu olduğunu, anne ve babasının halen Yunanistan’da yaşadığını belirterek, azınlık ve mültecilerin sorunlarına yabancı olmadığını dile getirdi. Özcan bir süre haymatlos ( vatansız ) olarak yaşadığını, sağlık güvencesinden, seyahat özgürlüğünden yoksun kaldığını, sırf bu yüzden avukatlık stajına altı ay gecikmeli başlayabildiğini ifade etti.

İzmir Barosu’nun mültecilerin sorunlarına duyarsız kalmadığını belirterek, hem akademik anlamda hem de sahada bu sorunun çözümü için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özcan, Baro’nun öncülüğünde İzmir’deki tüm hukuk fakülteleriyle birlikte Nisan ayında mültecilerin sorunlarına ilişkin uluslararası bir sempozyum düzenlendiğini söyledi. Av. Aydın Özcan  “mültecilerin İzmir Barosu Adli Yardım servisine yapmış oldukları hukuki yardım taleplerinde bürokratik zorluk çıkartmadan görevlendirme yapıyoruz” dedi.

Çalışmaya katılan Pırıl Erçoban ise ‘’Türkiye’nin pek çok bölgesinde çalışma yürütmekteyiz. İzmir Barosu’ndan gördüğümüz desteği, tüm çalışmalarımızda övgü ile bahsetmekteyiz. Başkanımıza teşekkür ederiz’’ dedi.

Çalıştayda işlenen başlıca konu başlıkları;

-Temel Kavramlar ve İltica Prosedürü

-Geri Gönderme Merkezleri

-GGM’lerde İltica Talebinde Bulunma

-İdari Gözetim Kararı ve Karara Karşı Yargı Yolları

-Sınır Dışı Kararı ve Karara Karşı Yargı Yolları

-Atölye çalışması için gruplara ayrılma ve olayların dağıtımı

-Geri Gönderme Merkezi’nde Görüşme Yapmak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.