GetContact'ın da aralarında bulunduğu bir çok uygulamaya inceleme

GetContact'ın da aralarında bulunduğu bir çok uygulamaya inceleme

Sosyal medyanın günlerdir konuştuğu GetContact dahil 25 mobil uygulama için inceleme başlatıldı.

'Rehber casusları' için denetim kararı çıktı. GetContact dahil 25 mobil uygulama için inceleme başlatıldı. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, hızla yayılan ve güvenlik açığı içeren 3. parti uygulamalarla kaynağı belli olmayan, kullanıcıdan izin talep eden GetContact ve benzeri uygulamaların kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabileceği konusunda uyardı.Rehberlik hizmeti veren uygulamalara yönelik şikayetlerin artması üzerine BTK’nin, konuyu gündemine alması bekleniyor.

KISA SÜREDE POPÜLER OLDU

GetContact, diğer kişilerin telefon rehberine sizi nasıl kaydettiklerini gösteren bir uygulama. Her kullanıcı uygulamayı kurduğunda, rehber erişimine de aynı zamanda izin veriyor. Numaralara göre de, kullananların nasıl kaydettiğini size gösteriyor. Güvenlik açısından bu tür programların kullanılmaması pek tavsiye ediliyor. Zira bu uygulamalar ile telefonunuzdaki tüm bilgileri tanımadığınız bir kurumun erişimine açmış oluyorunuz. Buna rağmen kısa sürede hizmete giren bu uygulamaya talep oldukça fazla oldu.

GETCONTACT NASIL SİLİNİR?

Getcontact rehber havuzuna girdikten sonra çıkmak isteyenler için çözüm sunuluyor. Bunun için www.getcontact.com adresine girin. Web sitesinin altında yer alan ‘Unlist’ seçeneğine basın. Ekrana gelen ekrana telefon numaranızı girin ve onay verin. GetContact’tan paylaşılan bilgilere göre 24 saat içinde telefon numaranız bu listeden kaldırılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.