Geyik Muhabbetleri'ne 30. yılında 30. baskı

Geyik Muhabbetleri'ne 30. yılında 30. baskı

Mizah ustası Cihan Demirci 30 yıl önce yazdığı ve “Geyik Muhabbeti” sözcüğünü  Türk diline kazandırdığı kitabı “Geyik Muhabbetleri”’nin 30.baskısını yaptı. 

Uzun yıllardır yeni bir baskısı yapılmayan kitap koronavirüs salgını nedeniyle eve kapanmak zorunda kalan ve okuma alışkanlıklarını tazeleyen okurların yüzlerini güldürüyor.

İSTANBUL VE FOÇA ARASINDA BİR YAŞAM

İstanbul’un yanısıra yılın önemli bir bölümünü İzmir’in Foça İlçesi’nde geçiren, yazın ve çizim çalışmalarını burada sürdüren Cihan Demirci 80’li yılların ortalarında çalıştığı(Gırgır ve Fırt) mizah dergilerinde Geyik Muhabbeti deyimini ilk kullanan ve dilimize kazandıran isim olarak tanınıyor. 1990 yılı Mart Ayı’nda ilk baskısı yapılan, takip eden yıllarda 29. baskıyla okurlarının ilgisini arttırarak sürdüren ve birkaç yıldır yeni baskısı yapılmayan “Geyik Muhabbetleri” kitabı 30.yılında 30.ncu baskısıyla yeniden kitapseverlere ulaştı.     

(1978'den beri) 42 yılı aşkın bir süredir edebiyatımıza yoğun emekler veren ve bir başka kitabı “Damdaki Mizahçı” adıyla da tanınan mizah yazar çizeri Cihan Demirci, mizah yazınımızda yeni bir türe öncülük etmişti. Daha sonraki yıllarda Türkiye’nin en önemli gazetelerinde (Hürriyet, Milliyet, Güneş) günlük yazı ve karikatürleri yayınlanan, tiyatro ve televizyon prohgramları için ünlü oyunculara skeçler  yazan ve (Gümgüm adlı) bir mizah dergisi de çıkaran Demirci son yıllarda çalışmalarını İstanbul ve İzmir dönüşümlü olarak sürdürüyor. Cihan Demirci’’nin Mart 2020 Ay’ında (Yağmur Yayın Grubu’nun Mizah Postası Yayınları’ndan) 30.baskıyla geri gelen “Geyik Muhabbetleri” kitabının yanısıra bir başka kitabevinden 3’ü çocuk kitabı olmak üzere 6 yeni kitabı daha yayınlandı. “Deli Gömleği” 12. ,  “İyiler Cennete Gider”  8.baskısını yaptı. Kara mizah yüklü deneme kitaplarının yeni basımları da kitapçı raflarında yerini aldı.

MİZAHI SOKAĞA ÇIKARAK DEĞİL EVDE KALARAK YAPALIM

 Eski ve yeni kitaplarıyla okurlarıyla buluşacağı yoğun bir program planlamışken koronavirüs salgınının tüm vatandaşlar gibi kendisini de eve bağladığını belirten Cihan Demirci tesellisinin kitaplarını okurlarına ulaştırmak olduğunu söyledi. Demirci ; “Ankara ve Bursa kitap Fuarıyla ilk adımı atmıştık ki virüs patladı. Mart sonunda başlayan yoğun bir İzmir programımız vardı.  Üç ayımızı okurlarla buluşarak geçirecektik. Malum virüs nedeniyle hepsi iptal oldu. Şimdi hayatın durduğu, durması gerektiği günlerdeyiz. Okurlarımı ve tüm halkımızı bu önemli sorunu ciddiye almaya davet ediyorum. Mizah ta ciddi bir iştir. Mizahı, sokağa çıkıp hayatımızı tehlikeye atarak değil her türlü önlemi alarak, evde kalarak ve kitap okuyarak yapalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.