Gezi'nin Ünlü Muhabiri Çok Konuşulan Kitabını İzmir'de İmzalayacak

Gezi'nin Ünlü Muhabiri Çok Konuşulan Kitabını İzmir'de İmzalayacak

Gezi Olayları sırasında yaptığı habercilikle adını tüm Türkiye’ye duyuran Halk Tv’nin eski muhabiri Makbule Cengiz yaşadıklarını anlattığı kitabı “Üzgünüm, Yazmak Zorundaydım!”ı İzmir’de imzalayacak.

Gazeteci Makbule Cengiz, Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan, büyük ilgi gören kitabı  "Üzgünüm, Yazmak Zorundaydım!" için İzmir Tüyap Kitap Fuarında 22-23-24 Nisan tarihlerinde üç gün ardarda imza günü yapacak ve okurlarıyla buluşacak.

Cengiz, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan “Üzgünüm, Yazmak Zorundaydım!” isimli kitabında bir döneme tanıklıklarından oluşan çarpıcı hikayeleri ve bilinmeyenleri anlatırken kitabını “Bu benim evsizliğimin” hikayesi diye tanımlıyor

Herkesin birbirini yandaş olarak nitelendirdiği bu günlerde çarpıcı, sorgulayıcı ve içten bir hikaye. Genç bir muhabirin idealleri ve gerçekler arasında sıkışması.

Medyaya dair samimi bir eleştiri ve özeleştiri kitabı olarak tanıtılan kitapta bir çok sorunun cevabı da yer alıyor. 

Kırmızı Kedi’den çıkan kitabın tanımında ise şu satırlar yer alıyor;

“Biliyorum, bazıları bu kitabı kızgınlıkla yazdığımı düşünecektir” diyor Makbule Cengiz, anlattıklarının bir yerinde. Aslında burada anlatılanlar, medyanın zor bir çıkmaza girdiği, karşılıklı yandaş nitelendirmesinin yoğunlaştığı bu günlerde sorgulayıcı ve özverili bir gazetecilik örneği, medyanın içinden medyaya dair samimi bir eleştiri. Gazetecilik idealiyle yola çıkan genç bir gazetecinin idealleri ile yalın gerçekler arasında sıkışması, yaşadığı hayal kırıklığının içtenlikle paylaşımı. Gezi olayları sırasında Halk TV ekranına kilitlenenlerin, kesintisiz canlı yayınlarda günlerce görev başında görenlerin çok iyi hatırladığı bir yüz, Makbule Cengiz. Çok sevdiği mesleğine istemeden ara vermek zorunda kaldı ve yaşadıklarını, gördüklerini habercilikte olduğu gibi sıcağı sıcağına değil de demlendirerek paylaşmak istedi. Eleştiri yaptığı kadar özeleştiriye de yer verdi kitabında, bu yüzden anlattıklarına kulak vermekte yarar var.”

Çıktığı günden bu yana çok konuşulan ve büyük ilgi gören kitabın ilk imza günü İstanbul’da yapılmış, Cengiz 4 saat boyunca kitabını imzalamıştı.  

Makbule Cengiz'i ilk imzasında yalnız bırakmayanlar arasında Soner Yalçın'dan Yalçın Bayer'e Mine Kırıkkanat'a kadar çok sayıda gazeteci de vardı. Yalçın Bayer attığı bir tweetle Cengiz'e gösterilen yoğun ilgiye dikkat çekti. Bayer; "Makbule Cengiz, 'Üzgünüm, Yazmak Zorundayım' kitabında Halk Tv'yi yazmış, Beşiktaş'ta 'Kırmızıkedi'de imza kuyruğu 3 saattir sürüyor,ilginç." demiş, bunu köşesinde de yazmıştı. Basının ve okurların büyük ilgi gösterdiği kitap  ilk haftada ikinci baskıya geçmişti. 

Aydın Nazilli doğumlu olan gazeteci Cengiz, meslek hayatında hep zor bölgelerde görev yapması nedeniyle de sık sık “topuklu efe” lakabı ile anılmıştı. Ege’ye olan düşkünlüğüyle bilinen Cengiz, İzmir’de hemşehrileri ile buluşacağı için çok heyecanlı olduğunu söylerken, okurlarını da imza gününe davet etti. 

Cengiz’in imza günü ve saatleri şöyle;

22 Nisan Cumartesi saat 15:00
23 Nisan Pazar saat 16:00
24 Nisan Pazartesi saat 12:00

Makbule Cengiz Kimdir? 

18 Temmuz 1988'de Aydın, Nazilli'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Aydın Kuyucak'ta tamamladı. 

Ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe öğrenciyken başladı. Öğrenciliği boyunca sırasıyla TRT, NTV, CNN Türk, Radikal ve Anka Haber Ajansı ve Halk Tv'de gönüllü olarak çalıştı. 

2012 Kasım Halk TV Ankara bürosunda işe başladı. 2013 Mart ayında Halk tv İstanbul bürosunun açılmasının ardından İstanbul'da çalışmaya başladı. 

2013 Haziran'ında Gezi Direnişinde saatlerce süren aralıksız canlı yayınlarıyla adını duyuran Makbule Cengiz, gezi direnişinin de sembol isimlerinden biri oldu. Taksim Meydanı'ndan Suriye Sınırı Ceylanpınar'a, Soma'ya, Bosna Hersek'den Irak'a kadar yurt içinde yurt dışında birçok  önemli ve tarihi olayı takip edip, ekrana getiren Cengiz, zor şartlarda ve zor bölgelerde yaptığı habercilikle tanındı.

Muhabirliğiyle sıcak haberin içinde olmasının yanı sıra, tanınmış kişilerle röportajlardan oluşan "Makbule" isimli programı hazırlayıp sundu... 

Yaptığı işlerle Türkiye ve yurtdışında birçok gazeteye konu olan Cengiz'in 2015'de Halk Tv ile yolları ayrıldı ve televizyon haberciliğine bir süre ara verdi. 

Cengiz, serbest olarak gazeteciliğe devam ediyor, tiyatro sahnesinde pazar söyleşileri yapıyor ve köşe yazıları yazıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.