Gıda Mühendisleri Odası'ndan şiddet tepkisi!

Gıda Mühendisleri Odası'ndan şiddet tepkisi!

Bakan Pakdemirli'nin, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan gıda kontrol görevlilerinin tehdit ve hakarete maruz kaldığı olaya ilişkin açıklamalarına TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nden tepki geldi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Bornova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda kontrol görevlilerinin 1380 sayılı kanun gereği yapmış oldukları denetimde görevleri başında uğradıkları sözlü ve fiziki şiddete ilişkin açıklamalarının ardından basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli;

Sosyal medyada yer alan "Bornova'da denetim görevini yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Arkadaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle sahada görev yapan tüm çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum." açıklamanızı okurken şaşkınlığa düştük. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti devletinde en yetkili kişi sizken yaptığınız bu açıklamayı doğal olarak hayretle karşılıyoruz.

semt-pazarinda-skandal-olay-tarim-ve-orman-mudurlugu-gorevlisi-denetimde-darp-edildi-bakan-pakdemirli-saldiriyi-kinadi-h102524-257d4-620x420.jpg

Bakanlığınız bünyesinde görev alan Gıda Kontrol Görevlisi sayısının yetersiz olduğu ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini çeşitli açıklamalarımızda defaatle dile getirdik. Bornova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda kontrol görevlisi arkadaşlarımızın 1380 sayılı kanun gereği yapmış oldukları denetimde görevleri başında uğradıkları sözlü ve fiziki şiddet sonucu yapmış olduğumuz açıklamayı tekrarlamak durumundayız. Neredeyse görevlerinin bir parçası haline gelen ve darp ile sonuçlanan bu ve benzeri durumlar sizin gibi kritik bir görevde, Bakan konumunda bulunan bir kişi için bu şekilde bir açıklama ile geçiştirilebilecek bir durum değildir.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak Gıda Kontrol hizmetlerinde görev yapmakta olan kamu görevlilerinin yaptıkları görev ile ilgili olarak yaşadıkları zorlukları görmekte, kendilerine yönelen bu saldırıları toplum sağlığına ve gıda güvenliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz. Bir kısmı üyemiz olan bu unvandaki personelin görevleri ile ilgili riskin bir an önce tespit edilmesi, bu risklerin bilimsel analizinin yapılması, kolluk kuvveti takviyesi dahil olmak üzere bu doğrultuda gerekli önlemlerin alınması, risk grubunda değerlendirilen diğer kamu personellerine tanınan hakların Gıda Kontrol Görevlileri'ne de verilmesi ile ilgili beklentimizi bir kez daha belirtmek isteriz. Sizden ve makamınızdan beklentimiz Gıda Kontrol Görevlisi arkadaşlarımızın yaşadıkları durum ile ilgili tek eyleminizin sözlü kınama olması değil somut bir çözüm olmasıdır. Bu vesile ile görevinizin önemini bir kez daha dile getiriyor, söylemlerinizin eyleme dönüşerek Gıda Kontrol Görevlisi arkadaşlarımızın yanında yer almanızı bekliyoruz."

ed3dbb91-7e0f-430f-9af3-c86f630617a9.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.