Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 1677 Sözleşmeli Alınacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 1677 Sözleşmeli Alınacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, taşrada görevlendirilmek üzere 1677 lisans mezunu sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılan açıklamayla bakanlığı 1677 sözleşmeli personel alınacağı duyuruldu. Sözleşmeli personellerin alınırken 05-06 Temmuz 2014 tarihinde yapılan lisanslı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre olacağı belirti.

Çelik tarafından yapılan açıklamada Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPPS 2014 Lisans sonuçlarına göre alım yapılacağı belirtildi. Taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere görevlendirilmesi planlanan 657 sayılı Devlet Memurları 4/B kanunu göre sözleşmeli olarak 550 Ziraat, 400 Gıda, 80 Su, 10 Balıkçılık Teknolojisi, 71 Harita Mühendisi olman üzere 1111 Mühendis, 566 Veteriner Hekim olarak toplamda 1677 kişinin sözleşmeli personel alınacağı Bakan tarafından belirtildi.

Tercih işlemleri 26 Nisan'da başlayacak

Bakanlığa sözleşmeli personel olarak alınacak personelin KPSS 2016/4 Tercih Kılavuzu üzerinden tercih gerçekleştirebilecek şekilde olacak. Tercih işlemleri 26 Nisan 2016'da başlamak üzere 7 gün sürerek 2 Mayıs 2016'da sona erecek. Bahsi geçen 2016/4 Lisans tercihlerini içeren kılavız 25 Nisan 2016'dan itibaren ÖSYM'nin resmi internet adresinden yayımlanacak. 

Lisans mezunu Veteriner Hekim ve kriterlere uyan Mühendislik alanlarından mezun kişilerin tercih gerçekleştirebilmeleri için en önemli kriterler ise 05-06 Temmuz 2014'te gerçekleştirilmiş olan KPSS'ye girmiş ve KPSS P3 puan türünden en az 50 puan alabilmiş olmaları.

Sözleşmeli personellik için aday olan kişiler tercihlerini 26 Nisan'da ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanan kılavuzda geçen kriterlere göre gerçekleştirecekler. Tercihler kişilerin kendisi tarafından internet ortamında kimlik bilgileri ve kendilerine verilen şifreler kullanılarak gerçekleştirilecek.

Postayla gönderim ve elden belge teslimi geçerli sayılmayacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne posta yoluyla tercih gönderimi veya elden verilen tercih listeleri geçerlilik taşımayacak. Tercihlere dair kriterler Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın resmi sitesinden bugün duyurulacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.