Gıda zehirlenmesi ve belirtileri

Gıda zehirlenmesi ve belirtileri

Halk arasında sıklıkla karşılaşılan gıda zehirlenmeleri, bazen yanlış bilgilenmeden dolayı kötü sonuçlara yol açabiliyor. Bu konu hakkında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nden Prof. Dr. Duygu Kışla’nın görüşlerini aldık.

Dilan Çevik-Gülcihan Altınkaya İZMİR(Ege Ajans)-Halk arasında sıklıkla karşılaşılan gıda zehirlenmeleri, bazen yanlış bilgilenmeden dolayı kötü sonuçlara yol açabiliyor. Bu konu hakkında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nden Prof. Dr. Duygu Kışla’nın görüşlerini aldık.

“EN ÇOK HAYVANSAL ÜRÜNLER GIDA ZEHİRLENMESİNE YOL AÇIYOR”

Hijyenik olmayan sularda yıkanmış meyve ve sebzelerin ya da çiğ tüketilen besinlerin gıda zehirlenmesine yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Kışla, “Gıda zehirlenmeleri daha çok hayvansal kaynaklıdır. Et ve süt ürünlerinde daha fazla görülür” dedi. Gıda zehirlenmesinin belirtilerinin değişkenlik gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Kışla, “Toksin adını verdiğimiz zehirler gıdayla kişiye bulaştıysa karın ağrısı, ishal, baş ağrısı gibi tipik belirtiler olarak karşımıza çıkar. Bu belirtiler farklılık gösterebilir. Yapılacak en doğru şey ise bir doktora görünmektir ”diye belirtti.

unnamed-087.jpg

GIDA ZEHİRLENMESİ NEDİR?

Prof. Dr. Kışla gıda zehirlenmesini, “Gıdaların herhangi bir şekilde belirli faktörler tarafından etkilenerek, tüketen kişiyi zehirlemesi ve sağlık durumunu bozmasıdır” şeklinde tanımladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.