GİFED Anadolu Kadınları için istihdam projeleri üretiyor

GİFED Anadolu Kadınları için istihdam projeleri üretiyor

Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor Projesini hayata geçiren Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) projenin ilk toplantısını İzmir’de gerçekleştirdi.

Eğitim ve istihdamın dışında kalan genç kadınların sorun ve ihtiyaçlarını gündeme getirmek, çözümler üretmek ve bu alandaki kadın sayısını düşürmek üzere hazırlanan Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor Projesi’nin ‘Eğitici Eğitimi’ toplantısı İzmir’de Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

gifed-proje-1.jpg

Toplantıya İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, Konak Belediyesi Ar-Ge Müdürü Turan Ateş, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Meltem Kolday ile GİFED’e bağlı derneklerin başkan ve üyeleri katıldı. Toplantıda Doç. Dr. Cengiz Üzün de katılımcılara iletişim kurma ve hitabet ile ilgili eğitim verdi.

Toplantının açılışında konuşan GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, bu proje ile ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların sorun ve ihtiyaçlarını daha görünür hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu sorun ve ihtiyaçların karşılanması için politikalar oluşturmayı ve proje sonunda yapılacak olan raporlamayı ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmayı amaçladıklarını vurgulayan GİFED Başkanı Serter, ”Proje kapsamında önce eğiticinin eğitimi çalışmaları ile eğitimcilerimiz hazırlanacak, ardından 8 pilot ilimizde, Adana, Ankara, Bursa, İzmir, Gaziantep, Afyonkarahisar, Aydın, Kocaeli’de eğitimlere başlanacak” dedi.

gifed-proje-huriye-serter1.jpg

“KADINLARI İŞ YAŞAMINA KAZANDIRMALIYIZ”

Verilecek eğitimlerde ne istihdamda yer alan genç kadınların haklarını bilmeleri, iş ararken daha donanımlı olabilmeleri ve örgütlenebilmelerinin yolları göstermeyi hedeflediklerini ifade eden Serter, “Kadınların her anlamda güçlenmeleri sağlanarak toplumsal ve ekonomik hayata katılımları arttırılacak. Projemizin paydaşları, Yaşar Üniversitesi YÜKAM, Dokuz Eylül Üniversitesi, Konak Belediyesi olurken projemizin iştirakçisi ise İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ oldu” diye konuştu.

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan 18-29 yaş grubunda 6 milyona yakın genç bulunduğuna dikkat çeken Serter, “Bu grup içinde, erkeklerin oranı yüzde 24 iken kadınların oranı yüzde 50,5’e çıkmaktadır. (3 milyon 554 bin genç kadın) Ülkemizde NEET grubu içerisinde kadınların çarpıcı bir şekilde daha büyük bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde erkekler yüzde 11 kadınlar ise yüzde 11.1. Fark o ülkelerde sadece yüzde 0.1” dedi.

1 YIL, 8 İL, 200 KADIN

Projenin hedef kitlesini 18-29 yaş grubundaki iş aramayı bırakmış, aktif olmayan, çeşitli engeller nedeni ile eğitimini bırakmış, gelecek beklentisi, hak farkındalığı olmayan, “görünür olmayan” ve aktif olarak iş arayan, işsiz, eğitim ve istihdama dahil olmak isteyen NEET kadınlardır” diye özetleyen Serter, projenin ana hedeflerini ise şöyle sıraladı:

“• NEET kadınların sorunlarını ve ihtiyaçlarını vurgulayarak ilgili kurumların çalışmalarını desteklemek ve paydaşlarımızla birlikte harekete geçmek,

• NEET kadınların farkındalığını artırmak ve güçlenmelerini sağlamak,

• NEET kadınların becerilerini ve istihdam fırsatlarını iyileştirmek”

1 yıla yayılan sürede proje kapsamında bir hafta sürecek eğitimcilerin eğitimi sonrasında GİFED üyesi derneklerin bulunduğu 8 pilot ilde 200 genç NEET kadına ulaşarak eğitime ve istihdama yönlendirilecekler. Çıkan sonuçlar raporlanarak ilgili kurumlara da sunulması planlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.