Girgin ''Sonucunda en fazla 15 sene sonra Kemeraltı unutulup, yok olur gider''

Girgin ''Sonucunda en fazla 15 sene sonra Kemeraltı unutulup, yok olur gider''

Kemeraltı Esnaf Derneği genel kurulu öncesi başkanlığına adaylığını açıklayan Semih Girgin, Kemeraltı'nın geleceği için önümüzdeki 15 yıllık sürenin belirleyici olacağını söyledi.

Girgin, "Eğer esnaf olarak kendimizi geliştiremezsek, Çarşı'da bir fark yaratamazsak yeni nesil için Kemeraltı bir cazibe merkezi olmaktan uzaklaşır. Bunun sonucunda en fazla 15 sene sonra Kemeraltı unutulup, yok olur gider. Çarşı'nın kaderini bugünden belirlemeliyiz" dedi

Kemeraltı Esnaf Derneği'nin kurucusu üyesi de olan ve uzun yıllar Kemeraltı'nda esnaflık yapan Semih Girgin, 31 Ekim Perşembe günü düzenlenecek genel kurul öncesi başkan adaylığını açıkladı. Necati Ortabaş, Hasan Ceylan gibi önemli isimlerinin desteğini aldığını belirten Girgin, seçilmesi halinde 3 temel sorunu biran önce çözmek için harekete geçeceklerini belirtti. Öncelikle dernek tüzüğünde yapılacak değişiklikle sadece Kemeraltı'nda esnaflık yapan kişilerin derneğe üye yapılacağını, seçilen başkanın belli bir dönem başkanlık yapmasına izin verileceğini vurguladı. Esnafın derneğe olan aidat borçları içinse bağış konseri düzenleyeceklerini ve elde edilecek gelirle bu esnafın dernek borçlarının karşılanacağını sözlerine ekledi. 

"ANLAYIŞ VE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ ŞART" 

Kemeraltı'nda anlayış ve yönetim değişikliğine gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu aktaran Semih Girgin, bunun yolunun da eğitimden geçtiğini söyledi. Girgin, "Yeni dükkan açacak olan arkadaşlarımızın bir eğitimden geçip sertifikalarını aldıktan sonra dükkanlarını açmalarını sağlamalıyız. Esnafın nasıl davranması gerektiğinden, alacağı personelin seçimine ve psikolojiye kadar çeşitli eğitimler vereceğiz. Bunların yanı sıra kültür, çevre bilinci, davranış bilimleri gibi eğitimler de sunulacak. Zira, hem esnafın hem de çalışanların dükkanlarına her sabah mutlu gelmesi gerekiyor ki müşterilere de öyle davransınlar. Eğer eğitimsiz kalırsak, çocuklarımıza, torunlarımıza nitelikli esnaflığın ne olması gerektiğini öğretmezsek çok değil 15 yıl sonra Kemeraltı'nı kaybederiz" dedi.      

"YATIRIMCI OLMADAN ÇARŞI KURTULAMAZ"

Tarihi Kemearltı İnşaat ve Yatırım Derneği TARKEM'in de kurucu ortakları arasında olduğunu hatırlatan Girgin, "TARKEM'in projelerine ve çalışmalarına inanıyorum. Gelecekte çocuklarım 'Babam Kemeraltı için elini taşın altına koyup sorumluluk almamış' demesinler diye gereken desteği de vermeyi sürdüreceğim. Çünkü gerek Kemeraltı Esnaf Derneği'nin gerekse TARKEM'in ortak hedefi tarihi çarşıyı canlandırmak. Yatırımcı olmadan Kemeraltı kurtulamaz. Fakat mevcut yönetim benimle aynı düşüncede olmadı. Kemeraltı'ndaki dükkanları, binaları satın alıp buralara kuleler, iş merkezleri yapacaklarmış gibi bir korku ortamı yaratıldı. Bu söylenenlerin tam tersine TARKEM, Kemeraltı'nın tarihi dokusunun korunması için UNESCO'ya başvuruda bulundu. Böylesine duyarlı bir kuruluş, kalkıp Kemeraltı için aksine bir girişimde bulunamaz" ifadelerini kullandı.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.