“Girişimci Çocuk Atölyesi” Proje Pazarı Açıldı

“Girişimci Çocuk Atölyesi” Proje Pazarı Açıldı

LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) işbirliğinde ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı adına 10 yaş grubundaki öğrencilerin katılımı ile Sakarya’da gerçekleştirilen “Girişimci Çocuk Atölyesi” Proje Pazarı açıldı.

LİYAKAT Girişimci Çocuk Atölyesi; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından organizasyonu Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde çocukların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak, girişimci düşünceleri küçük yaşlarda başlatabilmek ve çocukları girişimcilik hakkında bilinçlendirebilmek, girişimcilik eko sistemine katkı sağlamak amacı ile hayata geçiriliyor.  

Bu kapsamda Kocaeli’nden sonra Sakarya’da düzenlenen eğitimde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 10 yaş grubundaki 30 öğrenciye Sakarya Ticaret ve Odası’nda 5 gün süren interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Öğrenciler Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Adapazarı, Serdivan ve Erenler İlçelerinde bulunan okullardan seçildi.

Proje Pazarı Serdivan AVM’de

Girişimci Çocuk Atölyesi kapsamında öğrencilerin eğitim süresince kurguladıkları ve hazırladıkları proje fikirlerinin yer aldığı Proje Pazarı açılışı Serdivan AVM’de yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Açılışa, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özkan, Sakarya İl Milli Eğitim Strateji Geliştirme Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, LİYAKAT Derneği ve Sakarya’dan öğrencilerin katılım sağladığı ilgili okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

“LİYAKAT Girişimci Çocuk Atölyesi” oryantasyon, girişimcilik temel bilgileri, pazarlama, iletişim, iş planı hazırlama, yaratıcı potansiyeli açığa çıkartma, yenilik yapma ve eğitici oyunlarla yürütülen ve sonunda katılımcıların bir iş fikri oluşturduğu program kapsamında toplamda 36 saat süren eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Deniz Eriş, Kurumsal İletişim Danışmanı ve Liyakat Koordinatör Üyesi Oya Demir, Girişimci ve Liyakat Yönetim Kurulu Üyesi Cemaliye Utkanlar tarafından verildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.