Girişimciler LİYAKAT ile Yetişiyor

Girişimciler LİYAKAT ile Yetişiyor

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği’nin Türkiye’de ilk defa geleceğin girişimcilerini yetiştirmek amacı ile gerçekleştirdiği Girişimci Çocuk Atölyesi 5. kez TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) işbirliğinde TEGV Çiğli Eğitim Parkı’nda düzenlendi.

LİYAKAT derneğinin girişimcilik fikrini çocuk yaşlarda yerleştirmek, çocukların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak, çocukları girişimcilik hakkında bilinçlendirebilmek, girişimcilik eko sistemine katkı sağlamak, inovatif girişimciiş fikirlerini geliştirmek amacı ile Türkiye’de ilk defa uyguladığı  ‘Girişimci Çocuk Atölyesi‘ İzmir, Denizli, Sakarya, Kocaeli illerinden sonra yeniden İzmir’de gerçekleştirildi.  

Program kapsamında TEGV Çiğli Eğitim Parkı’nda 5 gün boyunca 8 - 12 yaş arasındaki çocuklar oryantasyon, girişimcilik ve inovasyon temel bilgileri, iş planı hazırlama, yaratıcı potansiyeli açığa çıkartma ve eğitici oyunlarla yürütülen ve sonunda katılımcıların inovatif bir iş fikri oluşturduğu Girişimci Çocuk Atölyesine katıldılar.    

Beta Tekstil, Ertuğrul Tekstil, DS Entegre İletişim, Mavibahçe, Pınar, Sofra Grup ve Compass Group tarafından destelenen Girişimci Çocuk Atölyesi; oryantasyon, girişimcilik eğitimi ve Girişimcilik İş Fikri Proje Pazarı’ndan oluşuyor. Toplamda 36 saat süren atölye; 8 - 12 yaş arasındaki çocuklara yaratıcılık, takım olmak, bir fikri geliştirmek, araştırmak gibi temel becerileri kazandırıyor.

Geleceğin girişimcilerini yetiştiren Girişimci Çocuk Atölyesi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve LİYAKAT Proje Komitesi Başkanı Doç. Dr. Engin Deniz Eriş’in oluşturduğu eğitim modülü; Doç. Dr. Engin Deniz Eriş, Stratejik İletişim Uzmanı ve Liyakat Koordinatör Üyesi Oya Demir, Liyakat Yönetim Kurulu Üyesi Liz Sarda ve Cemaliye Utkanlar tarafından  gerçekleştirildi. Aynı zamanda LİYAKAT Üyesi Ressam Fatma Elvin Öztürk tarafından temel resim bilgilerinin de verildiği atölye çalışması sonunda çocukların inovatif girişimci iş fikirleri resimler ile canlandırıldı. 

Girişimcilik İş Fikri Proje Sergisi MAVİBAHÇE’de

Alanında Türkiye’de ilklerden olan Girişimci Çocuk Atölyesi eğitiminin sonunda, öğrencilerin oluşturdukları inovatif girişimci iş fikirleri proje sergisi Mavibahçe’de açıldı. Girişimcilik, inovasyon kapsamında çocukların özgün fikirleri ile oluşturdukları projeler 2 Şubat - 11 Şubat 2018 tarihleri arasında İzmir’liler ile buluşacak. 

LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ‘Çocuklar ile birlikte öğrenerek öğretmek, bu heyecanı yaşamak mutluluk verici. İzmir’de ilk defa yaklaşık 4 yıl önce başlattığımız ve Türkiye’de ilk defa Çocuk girişimciliğine dikkat çektiğimiz Atölye çalışmamızı Denizli, Sakarya ve Kocaeli illerinden sonra tekrar İzmir’de gerçekleştirmek ve çocukların yaratıcılığını yaşamak inanılmaz bir duygu. Bu yıl TEGV işbirliği ile Çiğli Eğitim Parkı’nda hayata geçen interaktif atölye çalışmamız farklı okullardan öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Çocuklar çok ilgili ve meraklı. Amacımız onları araştırmaya, sorgulamaya yöneltmek, yaratıcılıklarını geliştirmek, eğlenerek öğrenecekleri bir ortam yaratmak, hayal güçlerini harekete geçirmek, takım olma, birlikte çalışma, iletişim, sunum becerileri kazandırmak. İnovasyon, araştırma-geliştirme, üretim, pazarlama, planlama, strateji, insan kaynağı, girişimcilik gibi temel kavramları yerleştirmek. 5 gün süren Girişimci Çocuk Atölyesi sonunda çocuklar hayal güçlerine dayanan inovatif iş fikirleri geliştiriyorlar. Girişimcilik ve inovasyon temel bilgilerini aldıktan sonra geliştirdikleri iş fikirlerini iş planı ile birlikte kendi yetenekleri kapsamında resimlerle canlandırıyorlar ve sunuyorlar. Eğitim süresince bütün çocukların katıldıkları yaratıcı süreç sonunda gerçekleştirilen Proje Sergisinde ise çocuklar iş dünyası ile bir araya gelme şansı yakalıyor. Girişimci Çocuk Atölyesini girişimciliğe ilk adım olarak farklı illerde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz daha çok çocuğa ulaşmak ve onlarda girişimcilik ana fikrini yerleştirmeye devam etmek’ 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.