Girişimcinin Yeni Gözdesi Kula Evleri

Girişimcinin Yeni Gözdesi Kula Evleri

Tarihi Kula Evleri bir bir hayat bulurken turizmin canlanmasına önemli katkı sağlıyor. Son olarak girişimci Tülay Horasan tarafından restorasyonu tamamlanan Zühtü Bey Konağı kafeterya olarak hizmet vermeye başladı.

ört Eylül Kula'nın kurtuluş günü Zühtü Bey Konağını; Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Ulaştırma Daire Başkanı Fevzi Demir, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve Kula Belediye Meclis Üyeleri açılışa katıldılar. Gerçekleştirilen açılışta konuşan Zühtü Bey Konağı ve İşletme Sahibi Tülay Mumcuoğlu Horasan; "Tarihi Kula Evinden birisinde doğdum ve büyüdüm. Kendimize ait olan evimizi restore edemediğimizden içimizde uhde olarak kalmıştı. Yıllar sonra bu ev yıkılmak üzereyken satılacağını duydum ve satın aldım. Evi kendi imkanlarımız doğrultusunda temelden çatıya bire bir orijinal haliyle restore ettirdik. Yaklaşık yedi yıldan bu yana ev için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 30 Bin Türk Lirası devlet desteği ve kalan bütçesini de kendi imkanlarım ile karşıladığım evimiz artık eski ihtişamına kavuştu. Doğup büyüdüğümüz, mahalle ortamında tatlı anılarla büyüdüğümüz eski günlerdeki gibi evde oturmak için yaptırmıştık ama Büyükşehir Belediyemizin cesaretlendirmesiyle burayı kahvaltı salonu ve kafe olarak açtık. Uzun seneler uğraştık ama sonunda atalarımızın da dediği gibi sabırla koruk, helva olurmuş. Bu tarihi güzelliği yeniden canlanması bizleri çok mutlu etti. Uzun seneler bekleyişimizin ve emeklerimizin mükafatını almış bulunmaktayız. Değerli büyüklerimizin de katılımıyla resmi olarak açılışımızı gerçekleştirdik. Kulamıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
 
BAŞKAN TOSUN "KULA TURİZMİN GÖZ BEBEĞİ OLACAK"


Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yapılan açılış sonrasında; "Kula uzun zaman sonrasında evler yeniden hayat bulmaya başladı. Gerek Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve Kula Belediyemiz iş birliği içerisinde evler restore ediliyor, gerekse özel girişimci kendi imkanları doğrultusunda evleri restore ederek girişimcilik örneği sergiliyor. Sayın Tülay Mumcuoğlu Horasan'da örnek bir davranış sergileyerek restore ettirdiği evi kahvaltı salonu ve kafe olarak açtı. Kula'nın nadide güzelliklerini bir arada barındıran bu evlerin yok olmadan yeniden hayat bulması bizleri ayrıca sevindirmektedir. İnşallah Kula'da evler yeniden hayat bulmaya devam edecek ve kültürümüzü yaşatacak. Sayın Tülay Mumcuoğlu Horasan'a Kulamıza bu değerli eseri kazandırdığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.