Girişimin İtibarını Zedelediği TSK Suriye ile Toplandı

Girişimin İtibarını Zedelediği TSK Suriye ile Toplandı

Askerin darbe girişimiyle beraber TSK üzerinde oynanan oyunlara rağmen gücünü kaybetmediğini gösterdi!

15 Temmuz gecesi zedelenen TSK'nın itibarı ve uzun zamandır TSK üzerinde dönen oyunlarla beraber itibarı zedelenen TSK, Suriye'de kendi gücünü tekrar kanıtladı. Sınırda oluşturulmak istenilen Kürt koridoru ve IŞİD tehdidine karşı ihtimalleri ortadan kaldırdı. Operasyonla beraber Suriye'ye açılan kapı da kontrol altına alındı.

Aynı zamanda diplomatik başarı

Operasyondan önce gerçekleştirilen diplomatik etkinlikler, ziyaretler ve harekâtın hem dost hem çevre ülkelere doğru izah edilmesiyle bu büyüklükteki bir sınır ötesi operasyona tepki gelmedi. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Rusya, İran, Almanya gibi ülkeler Türkiye’yi destekleyen açıklamalar yaptı; YPG’yi ise Fırat’ın batısına geçmemesi konusunda uyardı.

15 Temmuz’da FETÖ’cü darbe girişiminde yara alan Türkiye, kendi çevresinde operasyon yapma kabiliyetini tüm dünyaya tekrar göstermiş oldu. Sağlam bir taktik, kurumlararası eşgüdüm, doğru hedefe odaklanma ve motivasyonla amaca kısa sürede ulaşıldı. TSK’nın ÖSO güçleriyle karadan 8 saatte ulaştığı Cerablus, IŞİD’in elinden alındı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.