Giyilebilir teknoloji ürünlerine olan talep gittikçe artıyor!

Giyilebilir teknoloji ürünlerine olan talep gittikçe artıyor!

IDC geçtiğimiz günlerde, giyilebilir teknoloji ürünlerinin, 2018 üçüncü çeyreğine dair raporlarını yayınladı.

IDC’e göre üçüncü çeyrekte, küresel ölçekte 32 milyon birim cihaz sevk edildi. Rapora göre Fitbit, Garmin ve Huawei gibi markaların yeni ürünleri sayesinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 21,7‘lik bir artış yaşandı.

Raporlarda belirtildiğine göre, temel işlevler için kullanıma uygun olan akıllı bilekliklere, talepler yoğun bir şekilde arttı. Xiaomi, özellikle son akıllı bileklik ürünü Mi Band 3 ile, en üst sırada yer aldı. Şirket, ürünlerinin yaklaşık yüzde 80‘ini, iç pazarda satmaktaydı. Ancak bu çeyrek için, Çin’de bulunan satışlar yüzde 61‘e geriledi. Kalan yüzde 39‘luk kısım ise, dünya genelinde satıldı.

Apple ise, listenin ikinci sırasında yer buldu. Geçen yıl üçüncü çeyrekte 2,7 milyon birim olan satışları, bu yılın aynı döneminde 4,2 milyona yükselmiş durumda. Pazar payını da yüzde 10,3‘den yüzde 13,1‘e yükseltti. Yine de Xiaomi’nin birim ve pazar payı konusunda yakaladığı başarının yanında, pek de yüksek durmuyor. Apple’ın tanıttığı Watch 4, bu satışların artmasında yardımcı olan en önemli etken.

Fitbit de, giyilebilir teknoloji alanında sağlık kısmına yönelen bir marka. Huawei, çok büyük sıçramalar yapamasa da, Samsung satışları ikiye katlamış durumda. Son çıkarttığı model dışında, şirketin Gear S3 ve Sport modellerine olan güveni de oldukça yüksek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.