Giysi Bankası’ndan 14 bin 407 aile yararlanıyor

Giysi Bankası’ndan 14 bin 407 aile yararlanıyor

Bornova Belediyesi hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile örnek oluyor.

İlçede yaşayan dar gelirli vatandaşlara destek olmak için eğitimden, erzak yardıma kadar bir çok çalışma yapan Bornova Belediyesi kıyafet konusunda da Giysi Bankası ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Altındağ ve Doğanlar’da hizmet veren 2 Giysi Bankası’ndan 2013 yılından bu yana 14 bin 407 aile yararlanırken 228 bin 435 parça kıyafet dağıtımı da yapıldı.

Bornova Belediyesi’nin vatandaşların yapacakları iyiliklere aracılık etmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan Giysi Bankası ihtiyaç sahibi ailelerin kıyafet ihtiyacını karşılıyor. Doğanlar ve Altındağ mahallelerinde yer alan iki mağazadan 2013 yılından bu yana 14 bin 407 aile yararlanırken 228 bin 435 parça da kıyafet dağıtıldı. Mağazalarda Bornovalıların belediyenin kurduğu paylaşım noktalarına bırakılan yeni ya da ikinci el kıyafetler bulunuyor. Noktalardan toplanan giysiler ayrılıp temizlendikten sonra ütülenerek raflardaki yerini alıyor. Mağazalarda günlük kıyafetlerden gelinlik ve damatlığa kadar herşey bulunabiliyor. Giyim mağazaları gibi rafları düzenlenen ve hafta içi her gün kapılarını açan Giysi Bankası’na gelen ihtiyaç sahipleri kendi istediklerini seçerek alabiliyor.

Bornova Belediyesi Giysi Bankası’na bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar Belediye’ye ya da Bornova’da 4 ayrı noktada bulunan paylaşım noktalarına kıyafetleri bırakabiliyor. Kıyafet, oyuncak ve kitap bırakılabilen paylaşım noktaları Evka 3 Mahallesi ve Kemalpaşa Mahallesi muhtarlık binaları önünde, Çamdibi Belgem binası önünde ve Forum Bornova içinde yer alıyor.

İhtiyaç sahibi aileler için birçok proje ürettiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İhtiyaçlı vatandaşlarımız Dost Market’ten kartlarına her ay yüklenen kredi ile gıdadan temizliğe kadar alışveriş yapabiliyor. Hatta ayakkabı ve kıyafet ihtiyaçlarını da görüyorlar. Fakat kredilerini kıyafette harcamak istemeyen vatandaşlarımız giysi bankasına kayıt yaptırarak buradan da yararlanabiliyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.