Giysi dolabınız çok dağınıksa bunu yapın!

Giysi dolabınız çok dağınıksa bunu yapın!

Dolabınızda atmaya kıyamadığınız, gün gelir lazım olur dediğiniz, çok para verdiğinizi düşünüp vedalaşamadığınız yığınla parça mı var? Yerinizden, zamanınızdan ve düzeninizden çalan fazla kıyafetlerden kurtulmak için gardırop detoksu yapabilirsiniz.

Gardırop detoksu yapmak kulağa zor gibi gelse de, üç pratik metotla fazla kıyafetlerden kolayca kurtulmak mümkün.

İşe dolabı boşaltmakla başlayın

Giysi dolabı düzenleme işi için birkaç güne ihtiyacınız olacak. Bunun için en uygun zaman hafta sonu ya da evde geçirdiğiniz herhangi bir tatil zamanı olabilir. Öncelikle giysi dolabı ve şifonyer gibi depolama alanlarında ne kadar kıyafetiniz varsa hepsini dışarı çıkarın. Kıyafetlerinizi görebilmek için geniş bir alan, askılık ve yatak üstünü kullanabilirsiniz. Giysileri elemek için 3 kutuya ihtiyacınız var. Kutu metodu giysi ayıklamak için oldukça etkili bir yöntemdir.


İlk kutuya her zaman kullandığınız ve sevdiğiniz giysileri koyun. İkinci kutuya eskimiş, yıpranmış ya da modası geçmiş kıyafetlerinizi atın. Bu kutu içinde giyilebilir durumda olanları ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirsiniz. Üçüncü kutuya ise emin olamadığınız, bedeninize uymayan ya da giymek için uygun zamanı beklediğiniz ama uzun süredir giyilmeyen kıyafetlerinizi koyabilirsiniz.

İlk koli içindeki kıyafetleri düzenleyerek dolabınıza yerleştirebilirsiniz. Kutu metodunda, sona karar verilmesi gereken tek bir koli kalır. Bunun için ekstra birkaç saat ya da güne ihtiyacınız varsa acele etmeyin.

Giysi elemek için kendinize sorular sorun

Giysileri ve aksesuarları elemek için atmak, bağışlamak ya da dolaba kaldırmak şeklinde üç seçeneğiniz var. Bunu yapabilmek için kendinize şu soruları sorun.

Bu kıyafeti geçen sene giydim mi?

Bunu gelecek sene giymeyi düşünüyor muyum?

Şimdi alışveriş yapsam bu kıyafeti tekrar alır mıyım?

Yerim olmasaydı bundan vazgeçer miydim?

Bu sorulara vereceğiniz cevaplar, o giysiden vazgeçip vazgeçmeyeceğinizi size söyleyecektir.

Trendleri takip edenler için giysi dolabı düzenleme

Modaya uygun giyinmeye özen gösteren, stil sahibi kişiler her zaman daha fazla alışveriş yaparlar. Her sezon değişen trendlerle birlikte dolaplarına yeni parçalar eklerler. Siz de onlardan biriyseniz dolabınızı düzenlemek için moda stilisti Laurel Kinney’in tavsiyelerini uygulayabilirsiniz. Kıyafetleriniz içinde eleme yaparken mutlaka sahip olunması gereken, iyi durumdaki basic parçaları bir kenara ayırın. Geri kalan giysiler içinde kendinize şu soruları sorabilirsiniz.

Bu giysi benim vücut tipime uyuyor mu?

Kıyafet stilimi yansıtıyor mu?

Diğer kıyafet ve aksesuarlarımla kombinleyebilir miyim?

Vazgeçemeyecek kadar güzel mi? Eğer değilse neden hala dolabımda duruyor?

Çoğu zaman bir giysi bizi yansıtmasa da anlık beğenilerle onu satın alırız. Bazen de tek başına harika olan bir bluzu hiçbir şekilde diğer kıyafetlerimizle uyduramayız. Bunun gibi, yukarıdaki sorulara verdiğiniz çoğunluklu hayır cevabı, o giysilerin vazgeçilebilir olduğunu görmenize yardımcı olacaktır.
 

Kaynak: Milliyet Emlak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.