Gizem Özdilli'ye Ajanimo'dan cevap

Gizem Özdilli'ye Ajanimo'dan cevap

Dünyanın insanlara özel olduğunu düşünerek diğer canlılara sokakları bile fazla görenlere bir yenisi daha eklendi.

Dünyanın insanlara özel olduğunu düşünerek diğer canlılara sokakları bile fazla görenlere bir yenisi daha eklendi. Eski model Gizem Özdilli, Yunanistan’da yaşanan bir haberi kişisel twitter sayfasında paylaşarak hayvanseverlere çağrıda bulundu. Sokaklarda başıboş köpek istemediğini belirten Özdilli, “Hayvanseverler hepsini evlerine alsın, baksın, eğitsin!” dedi.

Genel Yayın Yönetmeni bir köpek olan Türkiye’nin ilk hayvan haber ajansı ajanimo.com Genel Yayın koordinatörü Ercan Erdal, hayatını kaybeden profesör için üzüntüsünü dile getirerek, bu olayı ülkemizdeki sokak hayvanlarına karşı nefretine perde yapanlara karşı uyardı: 

Her olay kendi yaşandığı bölge içerisinde değerlendirilmeli

“Ülkemizde haber diline ötekileştirme ve nefret öğeleri hâkim. Konu hayvanlar olduğunda da bu gerçek değişmiyor. Söz konusu haberdeki olay hayvansever olarak bizi de üzdü. Fakat medyada bir haber görüldüğünde bu olay üzerinden genelleme yaparak tüm sokak hayvanlarına saldırmak doğru değil. Her olay kendi yaşandığı bölge içerisinde değerlendirilmeli. Bir haber okunduğu zaman o olayın altındaki neden sonuç ilişkisi irdelenmeli, sonra yorum yapılmalı.  Dağlık bir bölgede, insan eliyle açlığa terk edilen köpeklerle sokaklarımızı paylaştığımız köpekler bir değil.”

“Gizem Özdilli’ye Tavsiyemiz…”

Özdilli’nin sokakların sadece insanlara ait olduğunu düşünerek açıklama yaptığını belirten Erdal, eski modelin sokak hayvanlarına olan öfkesini eleştirdi: 

“Özdilli, profesörün ölümü üzerinden sokaklarımızda yaşayan zararsız ve sevgiye aç köpekleri hedef alıyor.  Yüzyıllardır insanlarla bir arada yaşayan köpeklerin, eğitimsiz ve cahil insanlar tarafından özel olarak saldırganlaştırıldığı, kontrolsüz üremeye zorlandığı, satıldığı ve bir hevesle alındıktan sonra sokaklara terk edildiği bir ortamda suçu yine hayvanlara atıyor. 

Gizem hanıma tavsiyemiz sokağa çıkarak bir köpeğin gözlerine bakıp başını okşaması ve bir kediye mama vermesi. İşte o zaman bir insandan asla göremeyeceği sevgiyi o gözlerde görecektir.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.