Gmail kullanıcı sayısı ile dudak uçuklatıyor!

Gmail kullanıcı sayısı ile dudak uçuklatıyor!

Flaş rakam...

Gmail’in günümüzün en popüler e-mail servisi olmasında akıllı telefonların payı oldukça büyük. Zira, Android işletim sistemi ile çalışan bir akıllı telefona sahip olanların cihazı tam anlamıyla kullanabilmesi için sahip olması zorunlu olan Google hesabı yani Gmail kullanıcı sayısı ile dudak uçuklatıyor.

Gmail kullanıcı sayısı 1,5 milyara ulaştı!

Tabi, bunun yanı sıra bireysel ve kurumsal kullanıcılara sunduğu avantajlar ile neredeyse günümüzde internet ile haşır neşir olan herkesin kullandığı Gmail hakkında son veriler açıklandı. Yaklaşık 34 ay önce yani 2016 yılı Şubat ayında, Gmail’in aktif kullanıcı sayısının 1 milyara ulaştığı açıklanmıştı.

Gmail’in resmi Twitter hesabında yapılan paylaşımda, Ekim 2018 itibariyle aktif kullanıcı sayısının 1.5 milyara ulaştığı yani yüzde 50 arttığı açıklandı. Dünya üzerinde yaklaşık 7.5 milyar insan olduğunu dikkate aldığımızda, bu her beş kişiden birisinin Gmail hesabına sahip olduğu anlamına geliyor. Tabi, birden fazla Gmail hesabına sahip olan insanlar olduğunu unutmamak gerekiyor.

Gmail, 2004 yılı Nisan ayında beta olarak kullanıma sunulmuştu. 2006 yılında Java destekli telefonlara sunulan Gmail, 2009 itibariyle ciddi bir büyüme ivmesi kazandı. 2012 yılında Gmail’in 425 milyon aktif kullanıcısı vardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.