Gmail onları göstermemek için yapay zeka kullanacak

Gmail onları göstermemek için yapay zeka kullanacak

Google, bildirim olarak aldığınız e-postaların belirlenmesine yardımcı olmak için yapay zeka (AI) kullacak. Google'a gelen yeni güncelleme kapsamında artık gereksiz e-postaları görmeyeceksiniz.

iOS'taki Gmail uygulaması (henüz Android sürümünde mevcut değil) artık kullanıcılara "yüksek öncelikli e-postalar" için bildirim alma seçeneği sunuyor. Bu özellik, alıcıların hangi mesajların önemini belirleyeceğini belirlemek için yapay zeka kullanıyor ve diğer herkes için bildirimleri kapatmasına olanak tanıyor. Yapay zeka sayesinde; uygulama yeni e-postaların sizin için önemli olup olmadığına karar veriyor ve buna göre bildirim gönderiyor.

Konuyla ilgili, "Bildirimler yalnızca bunları okumak için zamanınız varsa yararlı oluyor. Günde yüzlerce kez bilgilendiriliyorsanız, şansınız yok. Bu yüzden, yalnızca önemli e-postaların Gmail gelen kutunuza gelmesi durumunda sizi uyaran bir özellik sunuyoruz. Bu nedenle gerçekten önemli bildirimler dikkatinizi verebilirsiniz." dendi.

iOS cihazınızdan uygulamanın Ayarlar > Hesap> Bildirimler > Sadece Yüksek Öncelikli seçeneğine giderek bu özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak özellik henüz Türkiye'de kullanıma sunulmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.