Gmail'e o özellik geldi!

Gmail'e o özellik geldi!

Aylar öncesinden Twitter’a gelen karanlık modun bugünlerde Instagram’a da gelen Google, hem Android hem de iOS cihazlarda Gmail için karanlık mod özelliğini yayınladı.

Eğer Android 10 veya iOS 13‘te sistemi karanlık modda kullanıyorsanız Gmail için karanlık mod da otomatik olarak açılacaktır. Ayrıca, pil tasarrufu moduna ayarlanmış bir Pixel telefon kullanıyorsanız da karanlık mod otomatik olarak etkinleşiyor. Ancak daha önceki bir Android veya iOS sürümünü kullanıyorsanız, karanlık mod için Gmail’de birkaç ayar yapmanız gerekiyor.

Gmail için karanlık mod yayınlandı

Karanlık modun cihazınızda olup olmadığını kontrol etmek için, Gmail’i açın, “Ayarlar”ı tıklayın; “Tema” adında yeni bir seçenek göreceksiniz. Buradan karanlık modu aktif hale getirebilirsiniz. Bu seçeneği göremiyorsanız hemen endişelenmeyin. Google, basın bülteninde, karanlık modun Android ve iOS’ta 15 gün veya daha uzun bir “uzatılmış dağıtım” süresi içinde yayınlanacağını söylüyor.

Gittikçe daha fazla uygulama karanlık mod, karanlık tema ekliyor ve biz bu gelişmeleri size aktarmaya devam ediyoruz. Google’ın popüler uygulamalarından birkaçı da son zamanlarda karanlık mod desteği aldı. Google Fit , geçen ay Android ve iOS kullanıcıları için bu özelliği ekledi. Google Takvim ve Google Keep‘teki özellik ise şu anda sadece Android kullanıcıları ile sınırlı. Birçok firma ve özellikle Google, karanlık mod desteğine önem veriyor ve bu konuda sürekli çalışmalar yapıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.